Tema: Re: Risotto con sedano (virtuvės naciams neskaityti)
Autorius: Vytas \(S\)
Data: 2010-02-02 19:20:57
Sutinku, skanu. As darau panasiai, pagal http://giedrius-v.livejournal.com/45597.html. As dedu saliero sakni, o giedrius - ne.

Ir magi kubelis nera taip blogai. As pvz neturiu nei laiko, nei noro specialiai virtis sultini.

V.


"Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:hk9ec6$2ql$1@trimpas.omnitel.net...
> Taip jau sutapo, kad šaldytuve, pilve ir kišenėse švilpė vėjai. O valgyt 
> norisi.
> Teko suktis su po ranka pakliuvusiais produktais ir visagalio gugle 
> patarimais :)
> 
> Taigi rizoto su salieru:
> Ryžiai (itališki apvalieji "Kolumbo" ryžiai iš norfos)
> Svogūnas
> Saliero šaknies šmotas
> Maggi vištienos buljono kubelis
> Aliejus
> 
> Ištirpinau buljono koncentratą vandeny. Saliero šaknį supjausčiau ~0,5cm 
> dydžio kubeliais. Svogūną susmulkinau. Keptuvėj pakaitinau aliejų, 
> subėriau ir apkepiau salierą. Tada subėriau svogūną ir pakepiau, kad 
> suminkštėtų. Tada bėriau ryžius ir kelias minutes kepinau su daržovėm 
> aliejuje. Tada masę užpyliau buljonu ir viriau (vis papildydamas 
> buljonu), kol ryžiai išvirė, o skystis susigėrė į juos.
> 
> Visiškai paprasta ir skanu.