Tema: Re: greitpuodis
Autorius: A&G
Data: 2010-02-03 16:17:03
trintoms sriuboms nereikia, aisku jeigu ne tas pats ka i skrandi kist
"SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message news:mn.1b7a7da224e7d88a.0@gmail.com...
>> verciam klausima kitaip.
>>
>> ar reikalingas greitpuodis?
> 
> Man tai buvo atradimas
> 
>>
>> pvz per kiek laiko greitpuodi isverda vista (pasidaro sultinys)
> 
> cielos nebandžiau, bet dalys (ketvirčiai/sparnai) po 8 min virimo 
> slėgyje (neskaičiujant laiko iki spaudimo susidarymo ~10 min) krenta 
> nuo kaulo.
> Bulvės - 5 min
> žirniai/pupos/lęšiai - 10-15 min
> Šonkauliai - 15 min. krenta nuo kaulo
> Rauginti kopūstai - 15 min.
> 
>>
>> pagrindini naudojima as matau sultiniu darymui.
> 
> Dar labai puikuma daryt trintoms sriuboms. Viską verti į vidų, 
> patroškini, tada atidarai, su blenderiu permali, prieskonių ir į stalą. 
> 20 min. procesas.
> 
>>
>> kokios dar greitpuodzio panaudojimo galimybes.
> 
> Visos, jei naturaliai virti reikia daugiau nei 20-30 min.
> 
>>
>> ar reikia greitpuodzio uz 700 ltl, kuris atlaiko 10atm, ar pilnai uzteks uz 
>> 200, kuris laiko 2-3atm?
> 
> Mano už 199 akcijinis iš žanos, 2 arba 3 atm pasirinktinai. 
> Neįsivaizduoju kaip panaudot didesnį slėgį. Nebet žuvies koncervams su 
> tikslu ištirpinti kaulus/ašakas.
> 
>