As pagrinde stirniena ilgai ir nuobodziai troskinu. Vienas mano megstamiausiu troskiniu tai stirniena troskinta grietinelej toks labai lietuviskas ir misku kvepiantis receptas. Stirniena supjaustom nedideliais gabaliukais (~1kg), apkepam kol truputi paskrus. Isimam mesa ir tuose paciuose riebaluose kepam susmulkinta svoguna. Kai svogunas apkepa verciam atgal mesyte. Uzpilam grybu nuoviru (reiketu apvirt keleta dziovintu baravyku jie mum bus rekalingi troskiniui, ir daly nuoviro pasilikt troskinimui), sudedam susmulkintus apvirtus baravykus, kelias kadagio uogas, keleta (7-10) kalendros seklu ir nedideli ziupsnely ciobrelio, jei truks jo paskui dar gali dasidet. Zinoma druska ir pipirai (geriau svieziai grusti) pagal skoni. Troskinam apie 1,5val. Besibaigiant troskint supilame grietinele. Dar patroskinam kokias 10 minuciu ir gatava :). Labiausiai prie sito troskinio tinka bulviu kose ir raugintas agurkas. "Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message news:hm3jge$i6c$1@trimpas.omnitel.net... > Atsirado keli kg stirnienos, kaip ją skaniai ir ne per sudėtingai > pagaminti?