Labai svarbus momentas- nupilinėti susidarantį skystį. Tada gaunasi standesnė, ne patęžusi. Druskos kiek daugiau nei cukraus. Krapai dar tinka, bet ne padaugint. Praktiskai galim vartoti jau po 3 val.Tokia ypac tinka sušiams.Kiti sakys, kad sušiams sūdyti nereikia, bet man taip skaniau. .. "Edvinas" <edvinas@darbe.lt> wrote in message news:10zbv38mxfzhk.1l45i6knapaic.dlg@40tude.net... > On Mon, 21 Jun 2010 12:02:06 +0300, Indraja wrote: > >> Gal galit kas koki recepteli ar patarima, kaip toki dalykeli pasiruosti >> namu >> salygom? Kokius prieskonius rekomenduotumet, ar tikrai uztenka druskytes? >> Sudyt ketinu ne butinai lasisa, manau ir kupre, ar koks upetakis turetu >> skaniai gautis... Kol kas zuvies nepirkau, todel visi patarimai - >> laukiami. > > Aš pagal šitą receptą darau: > http://www.cookingforengineers.com/recipe/132/Gravlax > > Kažkiek pasireguliavęs druskos ir cukraus kiekius (cukraus kiek mažiau, > druskos truputį daugiau), bet kaip bazinis receptas tiks. > > Sūdymui naudoju tą paprastą ukrainietišką druską, gal tau ir nepavyko > pasūdyti, nes naudojai kokią nors mandrą superduper virintą joduotą > druską? > > -- > Edvinas