Tema: Re: Q: sudyta lasisa ar kita zuvele
Autorius: Resolut
Data: 2010-06-21 12:49:16
Labai svarbus momentas- nupilinėti susidarantį skystį. Tada gaunasi 
standesnė, ne patęžusi. Druskos kiek daugiau nei cukraus. Krapai dar tinka, 
bet ne padaugint. Praktiskai galim vartoti jau po 3 val.Tokia ypac tinka 
sušiams.Kiti sakys, kad sušiams sūdyti nereikia, bet man taip skaniau.
..
"Edvinas" <edvinas@darbe.lt> wrote in message 
news:10zbv38mxfzhk.1l45i6knapaic.dlg@40tude.net...
> On Mon, 21 Jun 2010 12:02:06 +0300, Indraja wrote:
>
>> Gal galit kas koki recepteli ar patarima, kaip toki dalykeli pasiruosti 
>> namu
>> salygom? Kokius prieskonius rekomenduotumet, ar tikrai uztenka druskytes?
>> Sudyt ketinu ne butinai lasisa, manau ir kupre, ar koks upetakis turetu
>> skaniai gautis... Kol kas zuvies nepirkau, todel visi patarimai - 
>> laukiami.
>
> Aš pagal šitą receptą darau:
> http://www.cookingforengineers.com/recipe/132/Gravlax
>
> Kažkiek pasireguliavęs druskos ir cukraus kiekius (cukraus kiek mažiau,
> druskos truputį daugiau), bet kaip bazinis receptas tiks.
>
> Sūdymui naudoju tą paprastą ukrainietišką druską, gal tau ir nepavyko
> pasūdyti, nes naudojai kokią nors mandrą superduper virintą joduotą 
> druską?
>
> -- 
> Edvinas