Tema: Re: sudyta lasisa ar kita zuvele
Autorius: NiTrOgEn
Data: 2010-06-22 09:52:25
Dekui! Labai teisingas ir gardus receptas. 
Pats darydamas zuvele dar kuo nors pavoziu ir, be abejo, pastoviai nupilineju susidariusias sultis. 

"smakas" <offline@nothing.net> wrote in message news:hvpivh$uev$1@trimpas.omnitel.net...
> Receptas: kaip "nusluostyti" dedei nosi: :D
> 
> Lasisos file turi buti nuo 3-4 kg zuvies.
> Kitais atvejais turesit eksperimentuoti su sudymo laiku.
> Nuo 4 kg zuvies turite gauti
> ne maziau kaip 60% grynos file su oda. Papilve reikia nupjauti.
> 3 dalys JUROS DRUSKOS. Pabreziu, tik juros druska ir jokia kita.
> Akmens druska jusu zuviai suteiks "metalini" prieskoni. Dings svelnumas.
> 1 dalis cukraus. geriausia yra rudas "Demedra" cukrus.
> File padedame i plastikini ar keramikini inda oda zemyn. Zuvies sudymui
> ir marinavimui nenaudokit metaliniu indu. Cia grieztai. Kaulus is file
> isimsit po sudymo. Taip maziau sugadinsit file struktura. Odoje reikia
> padaryti keleta negiliu ipjovu peiliu - taip druska greiciau pasieks
> file vidu. Ruda mesa, kuri yra po oda, yra labai riebi. Pro ja druska
> prasimusa tik per 3 - 4 dienas.
> Druskos ir cukraus misiniu padengiame lasisos file (oda zemyn). Uzpilkit
> misiniu taip, kad padengtu zuvies pavirsiu. Dedam i saldytuva. Jokiu
> budu nereikia vynioti i jokias pleveles ar uzdengti aklinai. Zuvis turi
> kvepuoti, bet neprisikvepuoti pasaliniu saldytuvo kvapu. Susidariusiu
> syvu su druska nupilti nereikia. Reikes file apversti 2-3 kartus per
> iki 20 valandu laika. Po sudymo file nuplaukit saltu vandeniu po srove.
> Nusausinkit. Turesit 2 - 2,5 % surumo file, kuri tiks viskam. Ir 
> sumustiniams
> ir sushi, ir totoriskai lasisai. Tai vadinama silpnai sudyta lasisa. Bus
> svelnaus skonio. Tie, kas megsta Gravad lasisa, daro misini santykiu 1:1,
> deda svieziu krapu ir baltuju pipiru. Po sudymo tokia lasisa nera plaunama,
> todel reikia deti gan saikinga misinio sluoksni.
> Rekomenduoju: file padalinti i 3 dalis. Uodegine dali sudykite 2x trumpiau.
> Like 2 gabaliukai gali buti sudomi skirtinga laika. Taip greiciau ismoksit 
> atiderinti
> jums patinkanti surumo laipsni. Receptai isbandyti praktikoje. Tokios 
> lasisos
> galiojimo laikas yra iki 6-7 dienu. Jei norit, lasisos galojimo laika tureti 
> 30 dienu,
> sudyti reikia 2-3 paras. Jei pries sudyma nulupsit oda su rudaja mesa, 
> sudyti
> tereikes 6-8 valandas.
> 
> Sekmes! :)
> 
> 
> 
> 
> "Indraja" <indraja_@_indraja.com> wrote in message 
> news:hvn9q6$csp$1@trimpas.omnitel.net...
>> Sveiki, senokai besilankiau...Bet atsirado poreikis pasikonsultuoti :)
>> Keli paskutiniai bandymai isigyti sudytos lasisos baigesi baisia igriova 
>> (cia pravalas - lietuviskai). Zuvele - be jai budingo riebumo, pamirkyta 
>> vandeny, ir net be ne zuvies kvapo.... Gal dar kame nors "gero" 
>> pamirkyta... Zodziu, netenkino, nusivyliau.
>> Labai skaniai sudo zuvi mano dede, kuris piktybiskai neisduoda recepto. 
>> Kai paklausiu, atsako - "taigi nieko cia sudetingo, pabarstai druska ir 
>> viskas". Bandziau kelis kart "pabarstyt sviezia lasisa, itrint ta 
>> druskele, ir ka jus manot, jau po 2 paru ji nebetiko maistui, nors 
>> "gyveno" saldytuve, sandariai uzdaryta...
>> Gal galit kas koki recepteli ar patarima, kaip toki dalykeli pasiruosti 
>> namu salygom? Kokius prieskonius rekomenduotumet, ar tikrai uztenka 
>> druskytes? Sudyt ketinu ne butinai lasisa, manau ir kupre, ar koks 
>> upetakis turetu skaniai gautis... Kol kas zuvies nepirkau, todel visi 
>> patarimai - laukiami. Is anksto dekoju.
>>
>> Indraja
>> ---- 
>>
>> 
> 
> 
>