Dekui! Labai teisingas ir gardus receptas. Pats darydamas zuvele dar kuo nors pavoziu ir, be abejo, pastoviai nupilineju susidariusias sultis. "smakas" <offline@nothing.net> wrote in message news:hvpivh$uev$1@trimpas.omnitel.net... > Receptas: kaip "nusluostyti" dedei nosi: :D > > Lasisos file turi buti nuo 3-4 kg zuvies. > Kitais atvejais turesit eksperimentuoti su sudymo laiku. > Nuo 4 kg zuvies turite gauti > ne maziau kaip 60% grynos file su oda. Papilve reikia nupjauti. > 3 dalys JUROS DRUSKOS. Pabreziu, tik juros druska ir jokia kita. > Akmens druska jusu zuviai suteiks "metalini" prieskoni. Dings svelnumas. > 1 dalis cukraus. geriausia yra rudas "Demedra" cukrus. > File padedame i plastikini ar keramikini inda oda zemyn. Zuvies sudymui > ir marinavimui nenaudokit metaliniu indu. Cia grieztai. Kaulus is file > isimsit po sudymo. Taip maziau sugadinsit file struktura. Odoje reikia > padaryti keleta negiliu ipjovu peiliu - taip druska greiciau pasieks > file vidu. Ruda mesa, kuri yra po oda, yra labai riebi. Pro ja druska > prasimusa tik per 3 - 4 dienas. > Druskos ir cukraus misiniu padengiame lasisos file (oda zemyn). Uzpilkit > misiniu taip, kad padengtu zuvies pavirsiu. Dedam i saldytuva. Jokiu > budu nereikia vynioti i jokias pleveles ar uzdengti aklinai. Zuvis turi > kvepuoti, bet neprisikvepuoti pasaliniu saldytuvo kvapu. Susidariusiu > syvu su druska nupilti nereikia. Reikes file apversti 2-3 kartus per > iki 20 valandu laika. Po sudymo file nuplaukit saltu vandeniu po srove. > Nusausinkit. Turesit 2 - 2,5 % surumo file, kuri tiks viskam. Ir > sumustiniams > ir sushi, ir totoriskai lasisai. Tai vadinama silpnai sudyta lasisa. Bus > svelnaus skonio. Tie, kas megsta Gravad lasisa, daro misini santykiu 1:1, > deda svieziu krapu ir baltuju pipiru. Po sudymo tokia lasisa nera plaunama, > todel reikia deti gan saikinga misinio sluoksni. > Rekomenduoju: file padalinti i 3 dalis. Uodegine dali sudykite 2x trumpiau. > Like 2 gabaliukai gali buti sudomi skirtinga laika. Taip greiciau ismoksit > atiderinti > jums patinkanti surumo laipsni. Receptai isbandyti praktikoje. Tokios > lasisos > galiojimo laikas yra iki 6-7 dienu. Jei norit, lasisos galojimo laika tureti > 30 dienu, > sudyti reikia 2-3 paras. Jei pries sudyma nulupsit oda su rudaja mesa, > sudyti > tereikes 6-8 valandas. > > Sekmes! :) > > > > > "Indraja" <indraja_@_indraja.com> wrote in message > news:hvn9q6$csp$1@trimpas.omnitel.net... >> Sveiki, senokai besilankiau...Bet atsirado poreikis pasikonsultuoti :) >> Keli paskutiniai bandymai isigyti sudytos lasisos baigesi baisia igriova >> (cia pravalas - lietuviskai). Zuvele - be jai budingo riebumo, pamirkyta >> vandeny, ir net be ne zuvies kvapo.... Gal dar kame nors "gero" >> pamirkyta... Zodziu, netenkino, nusivyliau. >> Labai skaniai sudo zuvi mano dede, kuris piktybiskai neisduoda recepto. >> Kai paklausiu, atsako - "taigi nieko cia sudetingo, pabarstai druska ir >> viskas". Bandziau kelis kart "pabarstyt sviezia lasisa, itrint ta >> druskele, ir ka jus manot, jau po 2 paru ji nebetiko maistui, nors >> "gyveno" saldytuve, sandariai uzdaryta... >> Gal galit kas koki recepteli ar patarima, kaip toki dalykeli pasiruosti >> namu salygom? Kokius prieskonius rekomenduotumet, ar tikrai uztenka >> druskytes? Sudyt ketinu ne butinai lasisa, manau ir kupre, ar koks >> upetakis turetu skaniai gautis... Kol kas zuvies nepirkau, todel visi >> patarimai - laukiami. Is anksto dekoju. >> >> Indraja >> ---- >> >> > > >