Tema: Re: Konservavimas be cukraus
Autorius: Dautarte
Data: 2010-07-14 16:17:06
As taip konservuoju.
Slyvu marmelade/uogienej 0 g cukraus (slyvos ir taip labai saldzios), 
melynese, braskese vos keli saukstai fruktozes  1 kg (pagal skoni) ir t.t. 
Stiklainiai laikomi namu salygomis t.y. pvz. dabar 30 laipsniu 
temperaturoje. Viskas ok. Taigi nereikia to cukraus ;)

Konservuoti galima viska t.y. vaisius, darzoviu atveju marinate galima 
naudoti medu, bet vel gi skonis bus kitoks. Svarbu sterilumas ir 
pasterizacija. Nors uogienes ir nepasterizuotos puikiai stovi.
Pasterizuoti galima orkaiteje, maziau terlioniu nei su puodais  ir vandeniu, 
o ir greiciau gaunasi. Temperatura ir laikas tokie pat, kaip ir vandenyje. 
Stiklainius statyti i salta orkaite.

Su uogienemis yra tik tiek "vargo", kad jos skystesnes iseina (arba ilgiau 
reikia virti ir nugarinti skysti), bet sita galima pakoreguoti naturaliu 
pektinu arba visokiais "fix" uogienems, jei nebijote "chemijos" ;) "Fix'us" 
irgi galima naudoti "taupiai" t.y. zymiai (2-3-4 kartus) maziau negu 
instrukcijoje. Slyvu marmeladas ir be nieko yra labai tirstas.

Mano slyvu marmelado receptas:
http://dautarte.blogspot.com/2009/10/slyvu-marmeladas-be-cukraus.html
Obuoliu ir slyvu dzemai (cia greiciau kaip inspiracija):
http://dautarte.blogspot.com/2009/10/greitas-slyvu-ir-obuoliu-dzemas.html



"Jogaila" <nera@neturiu.lt> wrote in message 
news:i1ka44$150$1@trimpas.omnitel.net...
> Maciau rusiskuose  puslapiuose yra  keletas knygu aktualia tematika - 
> konservavimas  be cukraus.
> Tai va noriu jusu paklausti : ar konservuojate be cukraus arba su labai 
> mazai cukraus ? Kaip rezultatai ? Pasidalinkite patirtimi ir patarimais ka 
> butu galima konservuoti be cukraus  pas mus lietuvoje.
>
> P.S  siunciuosi knygas , greitis ish rusisku  serveriu tragiskai mazas. 
> Jei bus pageidaujanciu - galesiu cia arba y o.binaries  ideti
>