As taip konservuoju. Slyvu marmelade/uogienej 0 g cukraus (slyvos ir taip labai saldzios), melynese, braskese vos keli saukstai fruktozes 1 kg (pagal skoni) ir t.t. Stiklainiai laikomi namu salygomis t.y. pvz. dabar 30 laipsniu temperaturoje. Viskas ok. Taigi nereikia to cukraus ;) Konservuoti galima viska t.y. vaisius, darzoviu atveju marinate galima naudoti medu, bet vel gi skonis bus kitoks. Svarbu sterilumas ir pasterizacija. Nors uogienes ir nepasterizuotos puikiai stovi. Pasterizuoti galima orkaiteje, maziau terlioniu nei su puodais ir vandeniu, o ir greiciau gaunasi. Temperatura ir laikas tokie pat, kaip ir vandenyje. Stiklainius statyti i salta orkaite. Su uogienemis yra tik tiek "vargo", kad jos skystesnes iseina (arba ilgiau reikia virti ir nugarinti skysti), bet sita galima pakoreguoti naturaliu pektinu arba visokiais "fix" uogienems, jei nebijote "chemijos" ;) "Fix'us" irgi galima naudoti "taupiai" t.y. zymiai (2-3-4 kartus) maziau negu instrukcijoje. Slyvu marmeladas ir be nieko yra labai tirstas. Mano slyvu marmelado receptas: http://dautarte.blogspot.com/2009/10/slyvu-marmeladas-be-cukraus.html Obuoliu ir slyvu dzemai (cia greiciau kaip inspiracija): http://dautarte.blogspot.com/2009/10/greitas-slyvu-ir-obuoliu-dzemas.html "Jogaila" <nera@neturiu.lt> wrote in message news:i1ka44$150$1@trimpas.omnitel.net... > Maciau rusiskuose puslapiuose yra keletas knygu aktualia tematika - > konservavimas be cukraus. > Tai va noriu jusu paklausti : ar konservuojate be cukraus arba su labai > mazai cukraus ? Kaip rezultatai ? Pasidalinkite patirtimi ir patarimais ka > butu galima konservuoti be cukraus pas mus lietuvoje. > > P.S siunciuosi knygas , greitis ish rusisku serveriu tragiskai mazas. > Jei bus pageidaujanciu - galesiu cia arba y o.binaries ideti >