Niekad su cukrum nešaldom, pirmą kart girdžiu. Būna tyreles padarom prieš užšaldant, rekomenduoju :) Po to supili į celofaninį maišiuką, o kai reikia atsipjauni kiek reikia -- Pirčių įrengimas: www.tavopirtis.lt "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message news:i1kejs$8e9$1@trimpas.omnitel.net... >O tas cukrus kam? Juk saldiklyje uogos ramiai lauks savo valandos ir >nesuges. Pasaldinti galima jau isemus pagal skoni ir poreikius - juk i >skiritngus patiekalus skirtingo saldumo vaisiu reikia. O ir vietos maziau >uzima - kam cukru saldyti? ;) > Klausiu rimtai, nes pastebejau, kad Lietuvoje (bent jau mano seimoje, pas > pazistamus bei visokiausias kaimynes - apie 90% pazistamu zmoniu) uogos > saldomos su cukrumi. I klausyma "Kam?" Niekas nemokejo paaiskinti, kam > taip daro. I argumentus "juk nesuges" atsako, kad zino, jog nesuges, > bet... "Visi taip daro, kad nesugestu" :D Tai ir idomu pasidare, is kur > tokia praktika? Kodel taip darote? > > "bzik" <> wrote in message news:i1kb17$2na$1@trimpas.omnitel.net... >> paprastai uogas su minimaliu kiekiu cukraus kisam i saldikli. Nezinau ar >> tai galima pavadint konservavimu :) >> >> "Jogaila" <nera@neturiu.lt> wrote in message >> news:i1ka44$150$1@trimpas.omnitel.net... >>> Maciau rusiskuose puslapiuose yra keletas knygu aktualia tematika - >>> konservavimas be cukraus. >>> Tai va noriu jusu paklausti : ar konservuojate be cukraus arba su labai >>> mazai cukraus ? Kaip rezultatai ? Pasidalinkite patirtimi ir patarimais >>> ka >>> butu galima konservuoti be cukraus pas mus lietuvoje. >>> >>> P.S siunciuosi knygas , greitis ish rusisku serveriu tragiskai mazas. >>> Jei >>> bus pageidaujanciu - galesiu cia arba y o.binaries ideti >>> >>> > >