O tas cukrus kam? Juk saldiklyje uogos ramiai lauks savo valandos ir nesuges. Pasaldinti galima jau isemus pagal skoni ir poreikius - juk i skiritngus patiekalus skirtingo saldumo vaisiu reikia. O ir vietos maziau uzima - kam cukru saldyti? ;) Klausiu rimtai, nes pastebejau, kad Lietuvoje (bent jau mano seimoje, pas pazistamus bei visokiausias kaimynes - apie 90% pazistamu zmoniu) uogos saldomos su cukrumi. I klausyma "Kam?" Niekas nemokejo paaiskinti, kam taip daro. I argumentus "juk nesuges" atsako, kad zino, jog nesuges, bet... "Visi taip daro, kad nesugestu" :D Tai ir idomu pasidare, is kur tokia praktika? Kodel taip darote? "bzik" <> wrote in message news:i1kb17$2na$1@trimpas.omnitel.net... > paprastai uogas su minimaliu kiekiu cukraus kisam i saldikli. Nezinau ar > tai galima pavadint konservavimu :) > > "Jogaila" <nera@neturiu.lt> wrote in message > news:i1ka44$150$1@trimpas.omnitel.net... >> Maciau rusiskuose puslapiuose yra keletas knygu aktualia tematika - >> konservavimas be cukraus. >> Tai va noriu jusu paklausti : ar konservuojate be cukraus arba su labai >> mazai cukraus ? Kaip rezultatai ? Pasidalinkite patirtimi ir patarimais >> ka >> butu galima konservuoti be cukraus pas mus lietuvoje. >> >> P.S siunciuosi knygas , greitis ish rusisku serveriu tragiskai mazas. >> Jei >> bus pageidaujanciu - galesiu cia arba y o.binaries ideti >> >>