ne visom dedam. Pvz. slyvas saldom be cukraus. O braskes, zemuoges, melynes iskart minimaliai (jei gerai pamenu paskutini karta pirktiem 4kg braskiu, supylem kiek daugiau nei puskilogrami cukraus) pasaldinam. Jos saldomos kazkiek sutrintos, todel kai pradeda atsilinet iskart imi sauksta ir kabini :) "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message news:i1kejs$8e9$1@trimpas.omnitel.net... >O tas cukrus kam? Juk saldiklyje uogos ramiai lauks savo valandos ir > nesuges. Pasaldinti galima jau isemus pagal skoni ir poreikius - juk i > skiritngus patiekalus skirtingo saldumo vaisiu reikia. O ir vietos maziau > uzima - kam cukru saldyti? ;) > Klausiu rimtai, nes pastebejau, kad Lietuvoje (bent jau mano seimoje, pas > pazistamus bei visokiausias kaimynes - apie 90% pazistamu zmoniu) uogos > saldomos su cukrumi. I klausyma "Kam?" Niekas nemokejo paaiskinti, kam taip > daro. I argumentus "juk nesuges" atsako, kad zino, jog nesuges, bet... "Visi > taip daro, kad nesugestu" :D Tai ir idomu pasidare, is kur tokia praktika? > Kodel taip darote? > > "bzik" <> wrote in message news:i1kb17$2na$1@trimpas.omnitel.net... >> paprastai uogas su minimaliu kiekiu cukraus kisam i saldikli. Nezinau ar >> tai galima pavadint konservavimu :) >> >> "Jogaila" <nera@neturiu.lt> wrote in message >> news:i1ka44$150$1@trimpas.omnitel.net... >>> Maciau rusiskuose puslapiuose yra keletas knygu aktualia tematika - >>> konservavimas be cukraus. >>> Tai va noriu jusu paklausti : ar konservuojate be cukraus arba su labai >>> mazai cukraus ? Kaip rezultatai ? Pasidalinkite patirtimi ir patarimais >>> ka >>> butu galima konservuoti be cukraus pas mus lietuvoje. >>> >>> P.S siunciuosi knygas , greitis ish rusisku serveriu tragiskai mazas. >>> Jei >>> bus pageidaujanciu - galesiu cia arba y o.binaries ideti >>> >>> > >