Am 26.11.2010 08:19, schrieb Tomas: > 2010.11.25 21:38, Ruta rašė: >> Man yra dar toks įtarimas, kad tokio metodo sėkmė priklauso nuo >> pagrindinai vartojamų maisto produktų sudėties - kiek ir, ko gero ne >> paskutinėj vietoj, kokių riebalų ant tų indų būna. >> >> Visai be miltelių plauti tai man kažkaip neypač atrodo... Bet kad jų >> galima ramiai dėti gerokai mažiau, ne rekomendacijos, tai tikrai. >> Galioja ir skalbimo milteliams, beje. > > Dėl skalbimo miltelių tai sunku pasakyt - nes jie dar turi ir vandenį > suminkštint. Per mažai dedant ne tik prasčiau skalbs, bet gali ir > skalbiankos vidus pradėt kalkėt. Pirmiausia tai nuo vandens priklauso. "Normaliuose" skalbimo milteliuose esanti nukalkinimo priemonė paskaičiuota didžiausiam vandens kietumui (pagal principą - geriau daugiau, negu per mažai). Iš kitos pusės, kas kelintą skalbimą (kai nepamirštu :) ) papildomai prie miltelių įmetu būtent tik vandens minkštimo miltelių kokį šaukštelį.