On Tue, 25 Jan 2011 12:01:44 +0200, Indraja <indraja_@_indraja.com> wrote: > Sveiki, aisq, visi gali siust mane i google, bet gal kas turit koki > firmini - patikrinta receptuka, kaip pasigaminti vistos, zasies ar > versio kepeneliu pasteta. > Darydavau pagal knyga "Lietuviski valgiai", bet ten nera tokio dalyko, > kaip "tepamas pastetas", yra arba "keptas kepenu pastetas" arba > "kepenine desra" ir ne vienas nera ne is tolo panasus i kokius ala > prancuziskus pastetukus, ant sviezio bageto tepamus... :) Nežinau kiek panašus į prancūziškus, bet receptas vienoje Oliverio knygoj buvo maždaug toks (tikslių kiekių nepamenu, bet maždaug): ~0,5kg kepenėlių svogūnas česnako sviesto ~200g čiobrelių druskos pipiro šnapso (originale berods brendžio). Svogūnas ir česnakas apkepami, kepenėlės apkepamos (nereikia perkepti, kad nesukietėtų per daug), paprieskoninamos, kepant supilamas alkoholis. Produktai kartu su sviestu sumalami/suplakami iki pageidaujamos konsistencijos ir paštetas baigtas. Pageidautina, kad prieš valgant porą dienų pastovėtų, kad skonis "subręstu". Jei norima paštetą laikyti ilgiau (o šaldytuve gali stovėt gal kelias savaites), indą su paštetu reikia užpilti lydytu skaidrintu sviestu.