Tema: Re: kepeneliu pastetas?
Autorius: Indraja
Data: 2011-01-27 13:14:34
Oho, kiek pasiulymu :)
Olivero pasteta reiks pabandyt.  Labai idomu, kaip ten su tais riesutukais 
:)
Dar pamasciau, kad del konsistencijos galima ir zemes riesutu sviesto ikrest 
:D Reiks ismegint :)
Majonezo deti nenoriu ir neketinu. Stengiuos apskritai atprast nuo sio 
produkto perdem dazno naudojimo. Namie - neturiu kada uzsiimt ji gamint, o 
pirktinio, be natrio benzonato, ar dar kokio kalio sorbato, sacharino, ar 
kitokio velnio - neteko rasti... arba blogai ieskojau. Na nusipirkau dabar 
to Heinz ekologisko atseit... bet ne tas...
Siaip pasteta visada gaminu su blenderiu :) Tai kaip ir nuo "trynimo" 
trukmes turetu priklausyt konsistencija.
Is "lietuvisku valgiu" knygos - galiu parasyt apytiksliai, nes tingiu begt 
knygos ziuret, o ir siaip, jau kuris laikas beveik mintinai gaminu :)
0.5 kg kepenu, 0.3 versienos/kiaulienos ar pan., 0.25 kiaulienos lasiniu, 
morka, salieras, poras, cesnakai, muskato riesutas, pipiriukai, lauro lapai, 
dziuveseliai (!), kiausinis, druska. Atrodo viska isvardinau. Dazoves ir 
visus lasinius, mesas ir kepenis, apkepinam keptuvej, paskui suverciam i 
puoda ir patroskinam sultiny (jo tereikia tiek, kad apsemtu visa geri), 
tuomet kai gerai issitroskina - imam mesmale ar blenderi ir 
pertrinam/sumalam. Kadangi cia kepamo pasteto receptas, tada imusam 
kiausini, idedam dziuveseliu pora geru sauju, sudedam i inda ir kepam 
orkaitej. Neesu 100% tikra del mesiskos dalies proporcijus, bet bent as 
veliau emiau jas truputi keisti. Lasiniu pav. nededavau visai, ir vietoj 
mesos pirkdavau kiaulienos sonine - gaudavos tas pats. Drusko dedavau pagal 
skoni, nes nenurodyta recepte, kiek tiksliai reik. Padruskindavau ir 
apkepindama ir dar pertrynus, jei truksta. Prieskoniu dalimis sudedavau 
kepindama, dalimis pries troskinant. Beje, iseiga truputi stulbina - daug to 
pasteto gaunas, tai as indeli mociutei, indeli - tetutei, dar sau indeli, ir 
dar indeli i saldikli :)
Beje, del tepumo konsistecijos, kai kadaise su mama gamindavom zuvies 
pasteta, tai dedavom sviesto, gal ir cia reik pabandyt?
Zodziu, aciu uz idejas, reiks raitotis rankoves :)

-- 
pagarbiai;
Indraja

"ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message 
news:ihranb$q4p$1@trimpas.omnitel.net...
> valgant retkarčiais, jei jų ir yra, tai nereikšmingai maži kiekiai. 
> Didžiausias kepenų pavojus yra vitamino A hipervitaminozė, bet irgi reikia 
> jas atsakančiai pusti
>
> "Kypsas" <nebera@meilo.lt> wrote in message 
> news:ihq12s$pep$1@trimpas.omnitel.net...
>> na taip, pastetas gal ir nieko retkarciais..bet be vitamino A, kepenyse 
>> susikaupia ir visoks shudas - sunkieji metalai ir pan.
>
>