pries kraunant i puoda pakepus virs zariju paprikas ir baklazanus tai visai butu pasaka :) "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message news:gpl6mb$3q1$1@trimpas.omnitel.net... > Matai del receptelio originalumo tai net nezinau ka ir pasakyt, nes shurpa > toks patiekalas kurio originaliu receptu yra lygiai tiek pat kiek ji > gaminanciu zmoniu :) > > As gaminu pagal recepta kuri vienas kolega tarnaves CA Uzbekistane dave. > > Kazane pakepi laju, kad jis paleistu taukus, likusius suskrudusius spirgus > isimi ir ismeti. Apkepi ~1kg gabalais sukapotos avienos (mazdaug 6-8 > gabalai, nes panasiai gaunasi tiek porciju), geriausia, kad mesa butu su > kaulu. Istrauki mesa ir tuose paciuose riebaluose apkepini (kol > suminksteja) 2-3 susmulkintus svogunus, kai jie apkepa dedi 2-3 > siaudeliais supjaustytas morkas ir kepi iki kol suminksteja. Morkoms > suminkstejus atgal i kazana verti mesa. Dedi juostelem pjaustytas 2 > saldziasias raudonasias paprikas ir 2-3 smulkintus pomidorus be odeliu (as > naudoju is skardiniu savo sultyse be odeliu, cia tuo atveju kai nebuna > savu, nes parduotuviniai tai tik samanu skoni duoda :) ) ir astruji cili > pipira. Uzpili viska virintu karstu vandeniu, kad butu pora pirstu virs > mesos , sumazini ugni iki minimalios (cia jau reik zaist su malkom ir > zarijom. As palieku tik zarijas ir kai jos po truputi prigesta imetu vis > po keleta smulkiu sakeliu, kad ugnis vos krutetu, o pudas vos > burbuliuotu). Uzdengi ir verdi kokias 15-20 min. Praejus laikui atidengi > dapili jei reikia vandens iki tos normos kuri buvo. Dedi 4 smulkiai > supjaustytas bulves.Uzverdi ir vel palieki 20min., kad vos burbuliuotu. > likus iki pabaigos virti 5 minuciu ragauji sultini dedi pagal skoni > druskos ir juoduju pipiru, ispaudi keleta skilteliu cesnako, dedi > smulkintas prieskonines zoles (kalendra, petruska, bazilikas). Po 5 min. > nukeli nuo ugnies ir palieki dar pastovet bent jau 10min., nes > skleidziamas aromatas ilgiau kentet nebeliedzia :). > > Visi kurie ragavo sake, kad labai skanu. > > Nemegstantiems lajaus ir avienos (mano zmona) siuos produktus keiciu i > alyvu alieju ir jautiena. Nors kiek man aiskino shurpa gali but ir is bet > kokios mesos (paukstiena, zuvis) isskyrus kiauliena, bet greiciausia cia > todel jog uzbekai pagal tikejima jos valgyt negali :), yra teke valgyt > fantastisko skonio shurpa su mazo serniuko mesa. > > Na ir butinas atributas tai lauzas ir dumai, nes kiek teko daryt ant > virykles niekad nesigavo taip skaniai kaip ant lauzo :) > > > > > "Svajoklis" <svajoklis@TRINTIb4net.lt> wrote in message > news:Xns9BD06A088F3DsvajoklisTRINTIb4net@194.176.32.141... >>> Ir dar vienas super dalykas kuri irgi daznai virdavau tai shurpa. >> >> va sito dalykelio originalu patikrinta :) recepteli butu visai faina >> gauti >> >> S. > >