Tema: Re: Del plovo
Autorius: A&G
Data: 2009-03-16 13:15:59
pries kraunant i puoda pakepus virs zariju paprikas ir baklazanus tai visai 
butu pasaka :)
"foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message 
news:gpl6mb$3q1$1@trimpas.omnitel.net...
> Matai del receptelio originalumo tai net nezinau ka ir pasakyt, nes shurpa 
> toks patiekalas kurio originaliu receptu yra lygiai tiek pat kiek ji 
> gaminanciu zmoniu :)
>
> As gaminu pagal recepta kuri vienas kolega tarnaves CA Uzbekistane dave.
>
> Kazane pakepi laju, kad jis paleistu taukus, likusius suskrudusius spirgus 
> isimi ir ismeti. Apkepi ~1kg gabalais sukapotos avienos (mazdaug 6-8 
> gabalai, nes panasiai gaunasi tiek porciju), geriausia, kad mesa butu su 
> kaulu. Istrauki mesa ir tuose paciuose riebaluose apkepini (kol 
> suminksteja) 2-3 susmulkintus svogunus, kai jie apkepa dedi 2-3 
> siaudeliais supjaustytas morkas ir kepi iki kol suminksteja. Morkoms 
> suminkstejus atgal i kazana verti mesa. Dedi juostelem pjaustytas 2 
> saldziasias raudonasias paprikas ir 2-3 smulkintus pomidorus be odeliu (as 
> naudoju is skardiniu savo sultyse be odeliu, cia tuo atveju kai nebuna 
> savu, nes parduotuviniai tai tik samanu skoni duoda :) ) ir astruji cili 
> pipira. Uzpili viska virintu karstu vandeniu, kad butu pora pirstu virs 
> mesos , sumazini ugni iki minimalios (cia jau reik zaist su malkom ir 
> zarijom. As palieku tik zarijas ir kai jos po truputi prigesta imetu vis 
> po keleta smulkiu sakeliu, kad ugnis vos krutetu, o pudas vos 
> burbuliuotu). Uzdengi ir verdi kokias 15-20 min. Praejus laikui atidengi 
> dapili jei reikia vandens iki tos normos kuri buvo. Dedi 4 smulkiai 
> supjaustytas bulves.Uzverdi ir vel palieki 20min., kad vos burbuliuotu. 
> likus iki pabaigos virti 5 minuciu ragauji sultini dedi pagal skoni 
> druskos ir juoduju pipiru, ispaudi keleta skilteliu cesnako, dedi 
> smulkintas prieskonines zoles (kalendra, petruska, bazilikas). Po 5 min. 
> nukeli nuo ugnies ir palieki dar pastovet bent jau 10min., nes 
> skleidziamas aromatas ilgiau kentet nebeliedzia :).
>
> Visi kurie ragavo sake, kad labai skanu.
>
> Nemegstantiems lajaus ir avienos (mano zmona) siuos produktus keiciu i 
> alyvu alieju ir jautiena. Nors kiek man aiskino shurpa gali but ir is bet 
> kokios mesos (paukstiena, zuvis) isskyrus kiauliena, bet greiciausia cia 
> todel jog uzbekai pagal tikejima jos valgyt negali :), yra teke valgyt 
> fantastisko skonio shurpa su mazo serniuko mesa.
>
> Na ir butinas atributas tai lauzas ir dumai, nes kiek teko daryt ant 
> virykles niekad nesigavo taip skaniai kaip ant lauzo :)
>
>
>
>
> "Svajoklis" <svajoklis@TRINTIb4net.lt> wrote in message 
> news:Xns9BD06A088F3DsvajoklisTRINTIb4net@194.176.32.141...
>>> Ir dar vienas super dalykas kuri irgi daznai virdavau tai shurpa.
>>
>> va sito dalykelio originalu patikrinta :) recepteli butu visai faina 
>> gauti
>>
>> S.
>
>