Tema: Re: Del plovo
Autorius: amenox
Data: 2009-03-18 11:25:08
Jei nesunku pakartokite, bo tikrai buvau atsisuntes, bet nors uzmusk nerandu dabar pas save kur ji nukisau. :) 

"foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message news:gpl7f7$58l$1@trimpas.omnitel.net...
> Beje cia kazkada seniau Povilas buvo idejes Staliko Chankishijevo knyga apie 
> gaminima kazane, ten yra galybe ivairiausiu patiekalu kuriuos galima gamnit 
> kazane iskaitant n rusiu plovus ir shurpas. Jei kas nepasieme galeciau 
> pakartot ir sumest i o.binaries.
> 
> 
> 
> "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message 
> news:gpl6mb$3q1$1@trimpas.omnitel.net...
>> Matai del receptelio originalumo tai net nezinau ka ir pasakyt, nes shurpa 
>> toks patiekalas kurio originaliu receptu yra lygiai tiek pat kiek ji 
>> gaminanciu zmoniu :)
>>
>> As gaminu pagal recepta kuri vienas kolega tarnaves CA Uzbekistane dave.
>>
>> Kazane pakepi laju, kad jis paleistu taukus, likusius suskrudusius spirgus 
>> isimi ir ismeti. Apkepi ~1kg gabalais sukapotos avienos (mazdaug 6-8 
>> gabalai, nes panasiai gaunasi tiek porciju), geriausia, kad mesa butu su 
>> kaulu. Istrauki mesa ir tuose paciuose riebaluose apkepini (kol 
>> suminksteja) 2-3 susmulkintus svogunus, kai jie apkepa dedi 2-3 
>> siaudeliais supjaustytas morkas ir kepi iki kol suminksteja. Morkoms 
>> suminkstejus atgal i kazana verti mesa. Dedi juostelem pjaustytas 2 
>> saldziasias raudonasias paprikas ir 2-3 smulkintus pomidorus be odeliu (as 
>> naudoju is skardiniu savo sultyse be odeliu, cia tuo atveju kai nebuna 
>> savu, nes parduotuviniai tai tik samanu skoni duoda :) ) ir astruji cili 
>> pipira. Uzpili viska virintu karstu vandeniu, kad butu pora pirstu virs 
>> mesos , sumazini ugni iki minimalios (cia jau reik zaist su malkom ir 
>> zarijom. As palieku tik zarijas ir kai jos po truputi prigesta imetu vis 
>> po keleta smulkiu sakeliu, kad ugnis vos krutetu, o pudas vos 
>> burbuliuotu). Uzdengi ir verdi kokias 15-20 min. Praejus laikui atidengi 
>> dapili jei reikia vandens iki tos normos kuri buvo. Dedi 4 smulkiai 
>> supjaustytas bulves.Uzverdi ir vel palieki 20min., kad vos burbuliuotu. 
>> likus iki pabaigos virti 5 minuciu ragauji sultini dedi pagal skoni 
>> druskos ir juoduju pipiru, ispaudi keleta skilteliu cesnako, dedi 
>> smulkintas prieskonines zoles (kalendra, petruska, bazilikas). Po 5 min. 
>> nukeli nuo ugnies ir palieki dar pastovet bent jau 10min., nes 
>> skleidziamas aromatas ilgiau kentet nebeliedzia :).
>>
>> Visi kurie ragavo sake, kad labai skanu.
>>
>> Nemegstantiems lajaus ir avienos (mano zmona) siuos produktus keiciu i 
>> alyvu alieju ir jautiena. Nors kiek man aiskino shurpa gali but ir is bet 
>> kokios mesos (paukstiena, zuvis) isskyrus kiauliena, bet greiciausia cia 
>> todel jog uzbekai pagal tikejima jos valgyt negali :), yra teke valgyt 
>> fantastisko skonio shurpa su mazo serniuko mesa.
>>
>> Na ir butinas atributas tai lauzas ir dumai, nes kiek teko daryt ant 
>> virykles niekad nesigavo taip skaniai kaip ant lauzo :)
>>
>>
>>
>>
>> "Svajoklis" <svajoklis@TRINTIb4net.lt> wrote in message 
>> news:Xns9BD06A088F3DsvajoklisTRINTIb4net@194.176.32.141...
>>>> Ir dar vienas super dalykas kuri irgi daznai virdavau tai shurpa.
>>>
>>> va sito dalykelio originalu patikrinta :) recepteli butu visai faina 
>>> gauti
>>>
>>> S.
>>
>> 
> 
>