Dekui :). "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message news:gpsobk$ehe$1@trimpas.omnitel.net... > idejau i o.binaries > > "amenox" <amenox@gmail.com> wrote in message > news:gpqelk$k84$1@trimpas.omnitel.net... >> Jei nesunku pakartokite, bo tikrai buvau atsisuntes, bet nors uzmusk >> nerandu dabar pas save kur ji nukisau. :) >> >> "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message >> news:gpl7f7$58l$1@trimpas.omnitel.net... >>> Beje cia kazkada seniau Povilas buvo idejes Staliko Chankishijevo knyga >>> apie >>> gaminima kazane, ten yra galybe ivairiausiu patiekalu kuriuos galima >>> gamnit >>> kazane iskaitant n rusiu plovus ir shurpas. Jei kas nepasieme galeciau >>> pakartot ir sumest i o.binaries. >>> >>> >>> >>> "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message >>> news:gpl6mb$3q1$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Matai del receptelio originalumo tai net nezinau ka ir pasakyt, nes >>>> shurpa >>>> toks patiekalas kurio originaliu receptu yra lygiai tiek pat kiek ji >>>> gaminanciu zmoniu :) >>>> >>>> As gaminu pagal recepta kuri vienas kolega tarnaves CA Uzbekistane dave. >>>> >>>> Kazane pakepi laju, kad jis paleistu taukus, likusius suskrudusius >>>> spirgus >>>> isimi ir ismeti. Apkepi ~1kg gabalais sukapotos avienos (mazdaug 6-8 >>>> gabalai, nes panasiai gaunasi tiek porciju), geriausia, kad mesa butu su >>>> kaulu. Istrauki mesa ir tuose paciuose riebaluose apkepini (kol >>>> suminksteja) 2-3 susmulkintus svogunus, kai jie apkepa dedi 2-3 >>>> siaudeliais supjaustytas morkas ir kepi iki kol suminksteja. Morkoms >>>> suminkstejus atgal i kazana verti mesa. Dedi juostelem pjaustytas 2 >>>> saldziasias raudonasias paprikas ir 2-3 smulkintus pomidorus be odeliu >>>> (as >>>> naudoju is skardiniu savo sultyse be odeliu, cia tuo atveju kai nebuna >>>> savu, nes parduotuviniai tai tik samanu skoni duoda :) ) ir astruji cili >>>> pipira. Uzpili viska virintu karstu vandeniu, kad butu pora pirstu virs >>>> mesos , sumazini ugni iki minimalios (cia jau reik zaist su malkom ir >>>> zarijom. As palieku tik zarijas ir kai jos po truputi prigesta imetu vis >>>> po keleta smulkiu sakeliu, kad ugnis vos krutetu, o pudas vos >>>> burbuliuotu). Uzdengi ir verdi kokias 15-20 min. Praejus laikui atidengi >>>> dapili jei reikia vandens iki tos normos kuri buvo. Dedi 4 smulkiai >>>> supjaustytas bulves.Uzverdi ir vel palieki 20min., kad vos burbuliuotu. >>>> likus iki pabaigos virti 5 minuciu ragauji sultini dedi pagal skoni >>>> druskos ir juoduju pipiru, ispaudi keleta skilteliu cesnako, dedi >>>> smulkintas prieskonines zoles (kalendra, petruska, bazilikas). Po 5 min. >>>> nukeli nuo ugnies ir palieki dar pastovet bent jau 10min., nes >>>> skleidziamas aromatas ilgiau kentet nebeliedzia :). >>>> >>>> Visi kurie ragavo sake, kad labai skanu. >>>> >>>> Nemegstantiems lajaus ir avienos (mano zmona) siuos produktus keiciu i >>>> alyvu alieju ir jautiena. Nors kiek man aiskino shurpa gali but ir is >>>> bet >>>> kokios mesos (paukstiena, zuvis) isskyrus kiauliena, bet greiciausia cia >>>> todel jog uzbekai pagal tikejima jos valgyt negali :), yra teke valgyt >>>> fantastisko skonio shurpa su mazo serniuko mesa. >>>> >>>> Na ir butinas atributas tai lauzas ir dumai, nes kiek teko daryt ant >>>> virykles niekad nesigavo taip skaniai kaip ant lauzo :) >>>> >>>> >>>> >>>> >>>> "Svajoklis" <svajoklis@TRINTIb4net.lt> wrote in message >>>> news:Xns9BD06A088F3DsvajoklisTRINTIb4net@194.176.32.141... >>>>>> Ir dar vienas super dalykas kuri irgi daznai virdavau tai shurpa. >>>>> >>>>> va sito dalykelio originalu patikrinta :) recepteli butu visai faina >>>>> gauti >>>>> >>>>> S. >>>> >>>> >>> >>> > >