Ideja! :) Yra pasakymas, kad i shurpa galima det bet ka, nuo to ji tik skanesne daros :) "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message news:gplcdf$ecc$1@trimpas.omnitel.net... > pries kraunant i puoda pakepus virs zariju paprikas ir baklazanus tai > visai butu pasaka :) > "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message > news:gpl6mb$3q1$1@trimpas.omnitel.net... >> Matai del receptelio originalumo tai net nezinau ka ir pasakyt, nes >> shurpa toks patiekalas kurio originaliu receptu yra lygiai tiek pat kiek >> ji gaminanciu zmoniu :) >> >> As gaminu pagal recepta kuri vienas kolega tarnaves CA Uzbekistane dave. >> >> Kazane pakepi laju, kad jis paleistu taukus, likusius suskrudusius >> spirgus isimi ir ismeti. Apkepi ~1kg gabalais sukapotos avienos (mazdaug >> 6-8 gabalai, nes panasiai gaunasi tiek porciju), geriausia, kad mesa butu >> su kaulu. Istrauki mesa ir tuose paciuose riebaluose apkepini (kol >> suminksteja) 2-3 susmulkintus svogunus, kai jie apkepa dedi 2-3 >> siaudeliais supjaustytas morkas ir kepi iki kol suminksteja. Morkoms >> suminkstejus atgal i kazana verti mesa. Dedi juostelem pjaustytas 2 >> saldziasias raudonasias paprikas ir 2-3 smulkintus pomidorus be odeliu >> (as naudoju is skardiniu savo sultyse be odeliu, cia tuo atveju kai >> nebuna savu, nes parduotuviniai tai tik samanu skoni duoda :) ) ir >> astruji cili pipira. Uzpili viska virintu karstu vandeniu, kad butu pora >> pirstu virs mesos , sumazini ugni iki minimalios (cia jau reik zaist su >> malkom ir zarijom. As palieku tik zarijas ir kai jos po truputi prigesta >> imetu vis po keleta smulkiu sakeliu, kad ugnis vos krutetu, o pudas vos >> burbuliuotu). Uzdengi ir verdi kokias 15-20 min. Praejus laikui atidengi >> dapili jei reikia vandens iki tos normos kuri buvo. Dedi 4 smulkiai >> supjaustytas bulves.Uzverdi ir vel palieki 20min., kad vos burbuliuotu. >> likus iki pabaigos virti 5 minuciu ragauji sultini dedi pagal skoni >> druskos ir juoduju pipiru, ispaudi keleta skilteliu cesnako, dedi >> smulkintas prieskonines zoles (kalendra, petruska, bazilikas). Po 5 min. >> nukeli nuo ugnies ir palieki dar pastovet bent jau 10min., nes >> skleidziamas aromatas ilgiau kentet nebeliedzia :). >> >> Visi kurie ragavo sake, kad labai skanu. >> >> Nemegstantiems lajaus ir avienos (mano zmona) siuos produktus keiciu i >> alyvu alieju ir jautiena. Nors kiek man aiskino shurpa gali but ir is bet >> kokios mesos (paukstiena, zuvis) isskyrus kiauliena, bet greiciausia cia >> todel jog uzbekai pagal tikejima jos valgyt negali :), yra teke valgyt >> fantastisko skonio shurpa su mazo serniuko mesa. >> >> Na ir butinas atributas tai lauzas ir dumai, nes kiek teko daryt ant >> virykles niekad nesigavo taip skaniai kaip ant lauzo :) >> >> >> >> >> "Svajoklis" <svajoklis@TRINTIb4net.lt> wrote in message >> news:Xns9BD06A088F3DsvajoklisTRINTIb4net@194.176.32.141... >>>> Ir dar vienas super dalykas kuri irgi daznai virdavau tai shurpa. >>> >>> va sito dalykelio originalu patikrinta :) recepteli butu visai faina >>> gauti >>> >>> S. >> >> > >