Tema: Re: Del plovo
Autorius: foxaz
Data: 2009-03-19 08:22:44
idejau i o.binaries

"amenox" <amenox@gmail.com> wrote in message 
news:gpqelk$k84$1@trimpas.omnitel.net...
> Jei nesunku pakartokite, bo tikrai buvau atsisuntes, bet nors uzmusk 
> nerandu dabar pas save kur ji nukisau. :)
>
> "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message 
> news:gpl7f7$58l$1@trimpas.omnitel.net...
>> Beje cia kazkada seniau Povilas buvo idejes Staliko Chankishijevo knyga 
>> apie
>> gaminima kazane, ten yra galybe ivairiausiu patiekalu kuriuos galima 
>> gamnit
>> kazane iskaitant n rusiu plovus ir shurpas. Jei kas nepasieme galeciau
>> pakartot ir sumest i o.binaries.
>>
>>
>>
>> "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message
>> news:gpl6mb$3q1$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Matai del receptelio originalumo tai net nezinau ka ir pasakyt, nes 
>>> shurpa
>>> toks patiekalas kurio originaliu receptu yra lygiai tiek pat kiek ji
>>> gaminanciu zmoniu :)
>>>
>>> As gaminu pagal recepta kuri vienas kolega tarnaves CA Uzbekistane dave.
>>>
>>> Kazane pakepi laju, kad jis paleistu taukus, likusius suskrudusius 
>>> spirgus
>>> isimi ir ismeti. Apkepi ~1kg gabalais sukapotos avienos (mazdaug 6-8
>>> gabalai, nes panasiai gaunasi tiek porciju), geriausia, kad mesa butu su
>>> kaulu. Istrauki mesa ir tuose paciuose riebaluose apkepini (kol
>>> suminksteja) 2-3 susmulkintus svogunus, kai jie apkepa dedi 2-3
>>> siaudeliais supjaustytas morkas ir kepi iki kol suminksteja. Morkoms
>>> suminkstejus atgal i kazana verti mesa. Dedi juostelem pjaustytas 2
>>> saldziasias raudonasias paprikas ir 2-3 smulkintus pomidorus be odeliu 
>>> (as
>>> naudoju is skardiniu savo sultyse be odeliu, cia tuo atveju kai nebuna
>>> savu, nes parduotuviniai tai tik samanu skoni duoda :) ) ir astruji cili
>>> pipira. Uzpili viska virintu karstu vandeniu, kad butu pora pirstu virs
>>> mesos , sumazini ugni iki minimalios (cia jau reik zaist su malkom ir
>>> zarijom. As palieku tik zarijas ir kai jos po truputi prigesta imetu vis
>>> po keleta smulkiu sakeliu, kad ugnis vos krutetu, o pudas vos
>>> burbuliuotu). Uzdengi ir verdi kokias 15-20 min. Praejus laikui atidengi
>>> dapili jei reikia vandens iki tos normos kuri buvo. Dedi 4 smulkiai
>>> supjaustytas bulves.Uzverdi ir vel palieki 20min., kad vos burbuliuotu.
>>> likus iki pabaigos virti 5 minuciu ragauji sultini dedi pagal skoni
>>> druskos ir juoduju pipiru, ispaudi keleta skilteliu cesnako, dedi
>>> smulkintas prieskonines zoles (kalendra, petruska, bazilikas). Po 5 min.
>>> nukeli nuo ugnies ir palieki dar pastovet bent jau 10min., nes
>>> skleidziamas aromatas ilgiau kentet nebeliedzia :).
>>>
>>> Visi kurie ragavo sake, kad labai skanu.
>>>
>>> Nemegstantiems lajaus ir avienos (mano zmona) siuos produktus keiciu i
>>> alyvu alieju ir jautiena. Nors kiek man aiskino shurpa gali but ir is 
>>> bet
>>> kokios mesos (paukstiena, zuvis) isskyrus kiauliena, bet greiciausia cia
>>> todel jog uzbekai pagal tikejima jos valgyt negali :), yra teke valgyt
>>> fantastisko skonio shurpa su mazo serniuko mesa.
>>>
>>> Na ir butinas atributas tai lauzas ir dumai, nes kiek teko daryt ant
>>> virykles niekad nesigavo taip skaniai kaip ant lauzo :)
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> "Svajoklis" <svajoklis@TRINTIb4net.lt> wrote in message
>>> news:Xns9BD06A088F3DsvajoklisTRINTIb4net@194.176.32.141...
>>>>> Ir dar vienas super dalykas kuri irgi daznai virdavau tai shurpa.
>>>>
>>>> va sito dalykelio originalu patikrinta :) recepteli butu visai faina
>>>> gauti
>>>>
>>>> S.
>>>
>>>
>>
>>