idejau i o.binaries "amenox" <amenox@gmail.com> wrote in message news:gpqelk$k84$1@trimpas.omnitel.net... > Jei nesunku pakartokite, bo tikrai buvau atsisuntes, bet nors uzmusk > nerandu dabar pas save kur ji nukisau. :) > > "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message > news:gpl7f7$58l$1@trimpas.omnitel.net... >> Beje cia kazkada seniau Povilas buvo idejes Staliko Chankishijevo knyga >> apie >> gaminima kazane, ten yra galybe ivairiausiu patiekalu kuriuos galima >> gamnit >> kazane iskaitant n rusiu plovus ir shurpas. Jei kas nepasieme galeciau >> pakartot ir sumest i o.binaries. >> >> >> >> "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message >> news:gpl6mb$3q1$1@trimpas.omnitel.net... >>> Matai del receptelio originalumo tai net nezinau ka ir pasakyt, nes >>> shurpa >>> toks patiekalas kurio originaliu receptu yra lygiai tiek pat kiek ji >>> gaminanciu zmoniu :) >>> >>> As gaminu pagal recepta kuri vienas kolega tarnaves CA Uzbekistane dave. >>> >>> Kazane pakepi laju, kad jis paleistu taukus, likusius suskrudusius >>> spirgus >>> isimi ir ismeti. Apkepi ~1kg gabalais sukapotos avienos (mazdaug 6-8 >>> gabalai, nes panasiai gaunasi tiek porciju), geriausia, kad mesa butu su >>> kaulu. Istrauki mesa ir tuose paciuose riebaluose apkepini (kol >>> suminksteja) 2-3 susmulkintus svogunus, kai jie apkepa dedi 2-3 >>> siaudeliais supjaustytas morkas ir kepi iki kol suminksteja. Morkoms >>> suminkstejus atgal i kazana verti mesa. Dedi juostelem pjaustytas 2 >>> saldziasias raudonasias paprikas ir 2-3 smulkintus pomidorus be odeliu >>> (as >>> naudoju is skardiniu savo sultyse be odeliu, cia tuo atveju kai nebuna >>> savu, nes parduotuviniai tai tik samanu skoni duoda :) ) ir astruji cili >>> pipira. Uzpili viska virintu karstu vandeniu, kad butu pora pirstu virs >>> mesos , sumazini ugni iki minimalios (cia jau reik zaist su malkom ir >>> zarijom. As palieku tik zarijas ir kai jos po truputi prigesta imetu vis >>> po keleta smulkiu sakeliu, kad ugnis vos krutetu, o pudas vos >>> burbuliuotu). Uzdengi ir verdi kokias 15-20 min. Praejus laikui atidengi >>> dapili jei reikia vandens iki tos normos kuri buvo. Dedi 4 smulkiai >>> supjaustytas bulves.Uzverdi ir vel palieki 20min., kad vos burbuliuotu. >>> likus iki pabaigos virti 5 minuciu ragauji sultini dedi pagal skoni >>> druskos ir juoduju pipiru, ispaudi keleta skilteliu cesnako, dedi >>> smulkintas prieskonines zoles (kalendra, petruska, bazilikas). Po 5 min. >>> nukeli nuo ugnies ir palieki dar pastovet bent jau 10min., nes >>> skleidziamas aromatas ilgiau kentet nebeliedzia :). >>> >>> Visi kurie ragavo sake, kad labai skanu. >>> >>> Nemegstantiems lajaus ir avienos (mano zmona) siuos produktus keiciu i >>> alyvu alieju ir jautiena. Nors kiek man aiskino shurpa gali but ir is >>> bet >>> kokios mesos (paukstiena, zuvis) isskyrus kiauliena, bet greiciausia cia >>> todel jog uzbekai pagal tikejima jos valgyt negali :), yra teke valgyt >>> fantastisko skonio shurpa su mazo serniuko mesa. >>> >>> Na ir butinas atributas tai lauzas ir dumai, nes kiek teko daryt ant >>> virykles niekad nesigavo taip skaniai kaip ant lauzo :) >>> >>> >>> >>> >>> "Svajoklis" <svajoklis@TRINTIb4net.lt> wrote in message >>> news:Xns9BD06A088F3DsvajoklisTRINTIb4net@194.176.32.141... >>>>> Ir dar vienas super dalykas kuri irgi daznai virdavau tai shurpa. >>>> >>>> va sito dalykelio originalu patikrinta :) recepteli butu visai faina >>>> gauti >>>> >>>> S. >>> >>> >> >>