o kokia yra teisinga? ieskau kad nebutu kvietiniu miltu, tik ruginiai, ir jokiu koncervantu ir kitu nesamoniu. nu pavyksta rast. tik labai daznai, jei jau grynai rugine duona, tai butinai ir grudu prideta, bet pabandziau su grudais ir normaliai. o skrudinu ne lengvai, kad net pajuoduoja vietomis. kose nesigauna. uztat spalva tamsesne. man va kas idomiausia tai kaip veikia cukraus ir mieliu santykis, na pastebejau kad mieliu padauginus neskani karti gaunasi, per mazai ju idejus, per daug saldi gaunasi, bet kaip ten tiksliai viskas veikia neiaksu, bei ka daro razinos. jei tipo jos reikalingos del rugimo, tipo ant ju zieveles likusiso bakterijos kurios rugina vyna, tai kodel razinos dedamaso tik ispilscius i butelius, ir iskart ar po poros val i saldyta, kuriame tipo sustoja tie procesai. bet: saldytuve pastoveje po poros dienu labai pagereja skonis. reiskia nesustoja. nu zodziu. "bite" <raktazole@takas.lt> wrote in message news:ivjq0b$i0g$1@trimpas.omnitel.net... > Nėra teisingos duonos girai. > Duonos parduotuvėj belekiek, bet ir duonoj beleko... > Reikia paprastinės, kad išdžiovinus, lengvai paskrudinus ir užplikius dėl > per didelio glitimo nesigautų viedras neperkošiamo kisieliaus. > Kokia tam tinkama duona dabar? > Gal kas žino? > > "fkt" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message > news:ivjahu$tke$1@trimpas.omnitel.net... >> kam tau tie mišiniai. >> kavinėse kai geri girą, iškart matosi kur vietoj raugina, o kur iš mišinių >> daro. >> net neprasidėk su tais birzgalais. >> http://www.gaspadine.lt/patiekalas/duonos_gira.html >> >> tik 50gr mielių yra per daug, dedant dvigubai mažiau skaniau. >> >> džiovintą duona paskrudini, užpili verdančiu vandeniu vandeniu, kitą dieną >> įpili cukraus ir su cukrum išmaišytų mielių, kitą diena supilstai į >> bambalius, pridedi razinų, užsuki, palaikai pora val kambary ir sudedi į >> šaldytuvą. >> >> "tOMZY" <tomas@TRINTIpremjeras.lt> wrote in message >> news:ivht0v$pqd$1@trimpas.omnitel.net... >>> Nusipirkau kažkokį giros mišinį maximoj, bus matyt kas gausis. Bet geriau >>> pasidalinkit išbandytais skanios giros receptais. >>> >