Tema: Re: naminė gira
Autorius: bite
Data: 2011-07-13 13:10:17
Procesas tik iš pažiūros paprastas, bet "bakterijos mikronizmai", anot 
Žaldoko, gyvena įdomų savo gyvenimą...;)
Dėl cukraus-mielių santykio neturiu didelės patirties. Čia dar nemenkas 
vaidmuo tenka ir temperatūrai.
Vienžo, daugelio faktorių derinukas.

"fkt" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message 
news:ivjqeb$ij3$1@trimpas.omnitel.net...
>o kokia yra teisinga?
> ieskau kad nebutu kvietiniu miltu, tik ruginiai, ir jokiu koncervantu ir 
> kitu nesamoniu.
> nu pavyksta rast.
> tik labai daznai, jei jau grynai rugine duona, tai butinai ir grudu 
> prideta, bet pabandziau su grudais ir normaliai.
> o skrudinu ne lengvai, kad net pajuoduoja vietomis. kose nesigauna. uztat 
> spalva tamsesne.
>
> man va kas idomiausia tai kaip veikia cukraus ir mieliu santykis,
> na pastebejau kad mieliu padauginus neskani karti gaunasi, per mazai ju 
> idejus, per daug saldi gaunasi,
> bet kaip ten tiksliai viskas veikia neiaksu,
> bei ka daro razinos. jei tipo jos reikalingos del rugimo, tipo ant ju 
> zieveles likusiso bakterijos kurios rugina vyna, tai
> kodel razinos dedamaso tik ispilscius i butelius, ir iskart ar po poros 
> val i saldyta, kuriame tipo sustoja tie procesai.
> bet: saldytuve pastoveje po poros dienu labai pagereja skonis. reiskia 
> nesustoja. nu zodziu.
>
> "bite" <raktazole@takas.lt> wrote in message 
> news:ivjq0b$i0g$1@trimpas.omnitel.net...
>> Nėra teisingos duonos girai.
>> Duonos parduotuvėj belekiek, bet ir duonoj beleko...
>> Reikia paprastinės, kad išdžiovinus, lengvai paskrudinus ir užplikius dėl
>> per didelio glitimo nesigautų viedras neperkošiamo kisieliaus.
>> Kokia tam tinkama duona dabar?
>> Gal kas žino?
>>
>> "fkt" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message
>> news:ivjahu$tke$1@trimpas.omnitel.net...
>>> kam tau tie mišiniai.
>>> kavinėse kai geri girą, iškart matosi kur vietoj raugina, o kur iš 
>>> mišinių
>>> daro.
>>> net neprasidėk su tais birzgalais.
>>> http://www.gaspadine.lt/patiekalas/duonos_gira.html
>>>
>>> tik 50gr mielių yra per daug, dedant dvigubai mažiau skaniau.
>>>
>>> džiovintą duona paskrudini, užpili verdančiu vandeniu vandeniu, kitą 
>>> dieną
>>> įpili cukraus ir su cukrum išmaišytų mielių, kitą diena supilstai į
>>> bambalius, pridedi razinų, užsuki, palaikai pora val kambary ir sudedi į
>>> šaldytuvą.
>>>
>>> "tOMZY" <tomas@TRINTIpremjeras.lt> wrote in message
>>> news:ivht0v$pqd$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Nusipirkau kažkokį giros mišinį maximoj, bus matyt kas gausis. Bet 
>>>> geriau
>>>> pasidalinkit išbandytais skanios giros receptais.
>>>>
>>