Procesas tik iš pažiūros paprastas, bet "bakterijos mikronizmai", anot Žaldoko, gyvena įdomų savo gyvenimą...;) Dėl cukraus-mielių santykio neturiu didelės patirties. Čia dar nemenkas vaidmuo tenka ir temperatūrai. Vienžo, daugelio faktorių derinukas. "fkt" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message news:ivjqeb$ij3$1@trimpas.omnitel.net... >o kokia yra teisinga? > ieskau kad nebutu kvietiniu miltu, tik ruginiai, ir jokiu koncervantu ir > kitu nesamoniu. > nu pavyksta rast. > tik labai daznai, jei jau grynai rugine duona, tai butinai ir grudu > prideta, bet pabandziau su grudais ir normaliai. > o skrudinu ne lengvai, kad net pajuoduoja vietomis. kose nesigauna. uztat > spalva tamsesne. > > man va kas idomiausia tai kaip veikia cukraus ir mieliu santykis, > na pastebejau kad mieliu padauginus neskani karti gaunasi, per mazai ju > idejus, per daug saldi gaunasi, > bet kaip ten tiksliai viskas veikia neiaksu, > bei ka daro razinos. jei tipo jos reikalingos del rugimo, tipo ant ju > zieveles likusiso bakterijos kurios rugina vyna, tai > kodel razinos dedamaso tik ispilscius i butelius, ir iskart ar po poros > val i saldyta, kuriame tipo sustoja tie procesai. > bet: saldytuve pastoveje po poros dienu labai pagereja skonis. reiskia > nesustoja. nu zodziu. > > "bite" <raktazole@takas.lt> wrote in message > news:ivjq0b$i0g$1@trimpas.omnitel.net... >> Nėra teisingos duonos girai. >> Duonos parduotuvėj belekiek, bet ir duonoj beleko... >> Reikia paprastinės, kad išdžiovinus, lengvai paskrudinus ir užplikius dėl >> per didelio glitimo nesigautų viedras neperkošiamo kisieliaus. >> Kokia tam tinkama duona dabar? >> Gal kas žino? >> >> "fkt" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message >> news:ivjahu$tke$1@trimpas.omnitel.net... >>> kam tau tie mišiniai. >>> kavinėse kai geri girą, iškart matosi kur vietoj raugina, o kur iš >>> mišinių >>> daro. >>> net neprasidėk su tais birzgalais. >>> http://www.gaspadine.lt/patiekalas/duonos_gira.html >>> >>> tik 50gr mielių yra per daug, dedant dvigubai mažiau skaniau. >>> >>> džiovintą duona paskrudini, užpili verdančiu vandeniu vandeniu, kitą >>> dieną >>> įpili cukraus ir su cukrum išmaišytų mielių, kitą diena supilstai į >>> bambalius, pridedi razinų, užsuki, palaikai pora val kambary ir sudedi į >>> šaldytuvą. >>> >>> "tOMZY" <tomas@TRINTIpremjeras.lt> wrote in message >>> news:ivht0v$pqd$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Nusipirkau kažkokį giros mišinį maximoj, bus matyt kas gausis. Bet >>>> geriau >>>> pasidalinkit išbandytais skanios giros receptais. >>>> >>