speju - miltai is lietuvisko maluno ir is lietuvisku kvieciu. jei rimtai, tai ukininkai net kiaulems ju neduoda, nes pigiau yra nusipirkt atveztiniu vokisku ar kazachisku, o ir tie yra zymiai geresnes kokybes. ir ne vien glitime problema. -- T "Indraja" <indraja_@_indraja.com> wrote in message news:jek7iq$aom$1@trimpas.omnitel.net... > Sveiki, taip jau nutiko, kad per Kaledas gavau dovanu 3 kg miltu. Viskas > ciki, geri miltai atrodo... bet. > Kadangi miltai is maluno - tai nei etikeciu, nei peleningumo, ar glitimo > kiekio juose ivertinti negalejau. > Bedos prasidejo, kai pabandziau iskept paprasciausia ciabata. Na ne pirma > ir ne antra kart kepu, tesla kaip visada sumaisiau, viskas taip pat - o ji > slept ir suzliugo kepdama. Nu galvoju, gal ka nors supainiojau. Gavo ja > suryt suo :) > Antras bandymas. Tesla itin limpa pire ranku. Neiprasta kazkaip. Daugiau > miltu ivariau. Na si kart nesuzliugo visiskai, bet iskepe kietoka, visai > nepuri... Na gerai, mieline tesla, daug niuansu. Net nesumasciau kaltinti > miltu. > Bet sekmadieni iskepus eilinius pusryciu blynus is savo paauglio sunaus > sulaukiau pastabos "mama, blynuose per daug miltai jaucias!", nu tai sakau > "gi kad ne is bulviu blynus kepiau", pasijuokiau... Bet paragavau - nugi > tikrai, pazliuge, tokie "slapi", ne trupucio neiskile, o pavirsius pakepes > tikrai pakankamai... > Kaip manote ar pabandzius miltuose naminemis salygomis pakelti glitimo > kieki, aka idedant krakmolo, kaip siulo cia: > http://www.wisegeek.com/what-is-cake-flour.htm padetis pageretu? Nebedaug > tu miltu liko, bet visgi, kazkokie ne tokie jie... > Tiesa, paskaicius malsenos puslapy, kad miltai su labai mazu glitimo > kiekiu tinka vafliam arba trapios teshlos gaminiams - viskas kaip ir > teisingai gaunas, nes mano trupininis pyragas gavosi labai neblogas... > Kai sakant nepabandzius nesuzinosiu, bet gal kas turejo panasios > patirties? > -- > pagarbiai; > Indraja