Tema: Re: Mesos konservai
Autorius: a
Data: 2009-04-09 09:15:19
pelkiu diedas wrote :
> Aciu uz informacija!
> Dar keletas klausimu:mesa deti iki stiklainio virsaus ar palikti tarpeli? Kai 
> i puoda sudedam koki slegi pripusti? kokioj temperaturoj, kiek laiko virti? 
> Stiklainius naudoti butinai uzsukamus aparatu ar galima ir tuos kur uzsisuka 
> ranka dangtelis?

seniai seniai, pas tevus darydavo taip:

mesos dedi pilna pilna dar ir paspaudziant, tik kad dangtelio uzdarymui 
netrukdytu.
pripusdavo dvi atmosferas.
kaitindavo iki ~125C.
virti isvis nereikia, nes kol uzkaista praeina ilgas laiko tarpas, 
tiesiog kaitini kol uzkaista, tada dar gal 5min ir paskui kaitinima 
isjungi ir palieki kad savaime ataustu...
stiklainius naudojo tik uzvalcuojamus.
ir butinai, jei stiklainiai dedami keliais sluoksniais, reikia tarp 
stiklainiu deti kokius pagaliukus ar kazka panasaus. t.p. reikia, kad 
stiklainiai tarpusavyje nesiliestu.