Aciu uz info, bandysim :) Tik neaisku kuriuo budu, ar Jusu ar "a" :) "marius" <marius-b@delfi.lt> wrote in message news:grk54r$sac$1@trimpas.omnitel.net... > Aš nuo pačio stiklainio viršaus kokius 2-3 cm palieku tarpą. > Slėgio pripūsti 0,8 atmosferos. Jeigu pripūsi daugiau, tai arba įlenks nuo > slėgio į vidų dangtelius ir jie paskui nesilaikys visai, arba darbo eigoj > teks slėgį sumažinti per ventilį. > Esmė tokia, kad neleisk užkilti daugiau kaip 3 atmosferom. Kaitini ir kai > pasieki 110-115 temperatura, tuomet pastoviai palaikyk ta temperatura 1 > val. laiko. > Veliau pakelk iki 118-120 ir dar kokia 20 min. Bet tik ziurek, kad jokiu > budu nevirsytum tu 120. Paskui isjungi ir palieki, kol pilnai atsals. > Dieną viręs, aš palieku per naktį ir > kitos dienos ryte atidarau. Jeigu neiškentęs atidarysi, kai dar bus šiltas > puodas, tai dangteliai iššaudys. :) > Aš dangtelius naudoju paprastus, tuos su aparatu uždaromus. > > Sėkmės konservavime :) > > "pelkiu diedas" <cha@chachacha.lt> wrote in message > news:grjvcs$j8q$1@trimpas.omnitel.net... >> Aciu uz informacija! >> Dar keletas klausimu:mesa deti iki stiklainio virsaus ar palikti tarpeli? >> Kai i puoda sudedam koki slegi pripusti? kokioj temperaturoj, kiek laiko >> virti? Stiklainius naudoti butinai uzsukamus aparatu ar galima ir tuos >> kur uzsisuka ranka dangtelis? >> >> "marius" <marius-b@delfi.lt> wrote in message >> news:gri9n2$v12$1@trimpas.omnitel.net... >>>1 kg mesos 1 valgomas saukstas druskos. Nubrauktas. Malti juodieji >>>pipirai pagal skonį. >>> Mėsą naudojau kiaulieną maišytą: sprandinę, kumpį. Kai sudedi mėsą į >>> stiklainį, ant viršaus 1 kvepiantį pipirą. >>> Ir dar aš į stiklainį dejau po vieną šonkauliuką, nuo kurio konservai su >>> drebučiais gaunasi. >>> Gavosi super ! :) >>> >>> >>> "pelkiu diedas" <cha@chachacha.lt> wrote in message >>> news:grhnlo$tde$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Gal kas galetu pasidalinti patirtimi ir receptu (proporcijos, >>>> prieskoniai ir tt..) mesos konservavimui "autoklave"? >>>> >>>> Aciu! >>>> >>> >> >> >