Aš nuo pačio stiklainio viršaus kokius 2-3 cm palieku tarpą. Slėgio pripūsti 0,8 atmosferos. Jeigu pripūsi daugiau, tai arba įlenks nuo slėgio į vidų dangtelius ir jie paskui nesilaikys visai, arba darbo eigoj teks slėgį sumažinti per ventilį. Esmė tokia, kad neleisk užkilti daugiau kaip 3 atmosferom. Kaitini ir kai pasieki 110-115 temperatura, tuomet pastoviai palaikyk ta temperatura 1 val. laiko. Veliau pakelk iki 118-120 ir dar kokia 20 min. Bet tik ziurek, kad jokiu budu nevirsytum tu 120. Paskui isjungi ir palieki, kol pilnai atsals. Dieną viręs, aš palieku per naktį ir kitos dienos ryte atidarau. Jeigu neiškentęs atidarysi, kai dar bus šiltas puodas, tai dangteliai iššaudys. :) Aš dangtelius naudoju paprastus, tuos su aparatu uždaromus. Sėkmės konservavime :) "pelkiu diedas" <cha@chachacha.lt> wrote in message news:grjvcs$j8q$1@trimpas.omnitel.net... > Aciu uz informacija! > Dar keletas klausimu:mesa deti iki stiklainio virsaus ar palikti tarpeli? > Kai i puoda sudedam koki slegi pripusti? kokioj temperaturoj, kiek laiko > virti? Stiklainius naudoti butinai uzsukamus aparatu ar galima ir tuos kur > uzsisuka ranka dangtelis? > > "marius" <marius-b@delfi.lt> wrote in message > news:gri9n2$v12$1@trimpas.omnitel.net... >>1 kg mesos 1 valgomas saukstas druskos. Nubrauktas. Malti juodieji pipirai >>pagal skonį. >> Mėsą naudojau kiaulieną maišytą: sprandinę, kumpį. Kai sudedi mėsą į >> stiklainį, ant viršaus 1 kvepiantį pipirą. >> Ir dar aš į stiklainį dejau po vieną šonkauliuką, nuo kurio konservai su >> drebučiais gaunasi. >> Gavosi super ! :) >> >> >> "pelkiu diedas" <cha@chachacha.lt> wrote in message >> news:grhnlo$tde$1@trimpas.omnitel.net... >>> Gal kas galetu pasidalinti patirtimi ir receptu (proporcijos, >>> prieskoniai ir tt..) mesos konservavimui "autoklave"? >>> >>> Aciu! >>> >> > >