2012-12-04 11:20, Linas Petkevičius rašė: > Nu ten filmuke pasako. Meluoja? Tu, kaip teisininkas, turėtum greitai "tarp eilučių skaityti": taigi sako "iki keturių parų". Tad gali būti tiek 4 minutės, tiek 4 valandos, tiek 4 dienos rūko - visos "iki 4 parų". Čia kaip ir nuolaidos "iki 40%" parduotuvėje, užeini, o ten kokiai vienai nusususiai prekei -40%, kelioms po -10%, dauguma išvis be nuolaidų. Na bet aš nukrypau. Faktas tas, kad tos pačios Krekenavos rūkyti mėsos gaminiai nei iš tolo nekvepia taip, kaip natūraliai rūkyti gaminiai. Neužuodžiu aš ten tikro dūmo kvapo nors tu ką. Būtų labai įdomu išgirsti paaiškinimą kodėl. Beje, apie sūdymą paklausėte? :) Sūrymas išvirkščiamas ir taip labai pagreitinamas sūdymo procesas. Tik nutylėjo, kad tuo pačiu yra iš kilogramo mėsos padaroma gerokai daugiau nei kilogramas + švirkščiama ne tik druska su vandeniu, bet ir priedai, kurie neleidžia visam tam vandenukui iš mėsos išbėgti. Rezultate į natūralų gaminį visai nepanašus kažkoks šlapias tąsus pasityčiojimas iš mėsos.