Saltinio neduosiu, nes info gauta "zodziu" is profesores, uzsiimancios maisto technologija, bet apie ta pati buvo kalbeta dar sovietmecio laikais pries kazkokius 25 metus, vaikas buvau, bet gerai pamenu tas virtuvines diskusijas "rukyti ar vytinti nerukyta". Viskas priklauso nuo to, kokia buvo malku degimo temperatura (ne dumu temp., o butent malku degimo) ir kokios rusies buvo mediena. Deginant temperatuoje iki plius-minus 450C viskas gerai, kancerogenai nesusidaro ir dumuose t. y. po to ant mesos ju nera. Deginant malkas normaliai a la "kaip tevai, seneliai ir proseneliai", temperatura yra daug aukstesne ir dumuose yra kancerogeniu medziagu. Maciau, kad siuolakiskuose elektrinese rukyklose galima reguliuoti tokia temperatura, bet jos aisku kainuoja siek tiek daugiau negu dvi statines ;) Del medienos rusies, tai rekomenduojamos lapuociu malkos (iskyrus azuola, jam degant kazkokios rugstys susidaro), nes degant spygliuociu sakams, velgi isiskiria kazkokios negeros medziagos. Be to, profesore sake, kad metodas "rukyti ir po to virti mesa 80C vandenyje" (Lenkijoje taip gaminama 99,99% visu mesos gaminiu, o profesore buvo is Varsuvos Zemes ukio universiteto) visiskai nepasalina tu ant pavirsiaus susikaupusiu kancerogenu, tik siek tiek sumazina ju kieki. "ArunasM" <aaa@aaa.com> wrote in message news:k9khel$ftv$1@trimpas.omnitel.net... |o gal kas nors normaliai galetu pakomentuot ant kiek "SVEIKA" naturaliai | rukyta mesa? | | | "homo erectus" <homo.erectus@earth.com> wrote in message | news:k9kbup$7ak$1@trimpas.omnitel.net... | > Pamenu, kad cia kazkas, atseit susipazines su mesos apdirbimo pramone, | > teige, kad mesa is tikruju rukoma. | > | > Idomu, kaip jis pakomentuotu prikabinta nuotrauka :) | > | |