Žiūrėk ne vynuoges kilogramais, o kiek sulčių gausis. Mes beveik kasmet darom vynuoginį vyną - gaunasi gana neblogas sausas ar pusiau sausas vynas. Siūlymas nuskinti visus kotelius ir išrinkti blogas uogas (taip dar sumažės išeiga), nes jie suteikia vynui aitrumo - paskui tikrai keiksit ir nenorėsit gert. Jei yra galimybė, kartais palaikom tiesiai sutarkuotas vynuoges (dar neišspaudus) šilčiau, kad parūgtų, jei ne - palaikom sultis. Pilam apyšilčio vandens (nes dabar gana vėsoka namie), dedam cukraus ir raugiam. Kol kas sėkmingai burbuliavo visi gaminti.. Mokinomės iš tokios senos knygelės apie naminius vynus, tik perleistos šviežiai, ir iš patirties... Beje, radau ir pačią knygelę internete - http://ltoncar.lt/pdf/kaip_gaminti_vaisiu_vyna.pdf P.S. niekad nedėjom jokių mielių. Butelius, kamščius ir burbuliatorius (stikliniai vamzdeliai, į kuriuos reikia pripilt vandens) perkam senukuose, vyno skyriuj. lllll On 2013.10.10 16:28, Lavonas wrote: > Krc prisirinkom vynuogiu pas save ir galvojom ku daba daryt su jom :) > Prigalvojom pabandyti pasidaryti vyno. Pririnkom apie 200 litru vynuogiu, > kilogramais nepasakysiu kiek, bet daug :) > > Kiek prisiskaitciau internete, tei nusprendzeu, kad daly vynuogiu ishmesim, > nes kaip pradedantiesiems ju yra tiesiog perdaug :D Kazkur perskaitciau, kad > ish 25 kg vynuogiu isheina apie 20 litru vyno, na tai planuojam paimti 50 kg > vynuogiu ir pabandysim kazka :D > > Klausimai: > Receptukai su proceso aprashymu? > Kiek to cukraus deti ir panashiai? > > Atciu in advance :D > >