Beje, jokiu mieliu nededam. "Lavonas" <xxx@xxx.lt> wrote in message news:l38q41$o2h$1@trimpas.omnitel.net... > Na va, > > Vakar pasedejom su bro nuo 20:30 iki 02:40 ir turim bidona 85 L talpos > uzpildyta sutrintom vynuogem su vandeniu. Proporcija gavosi kazkur 60% > sutrintu vynuogiu ir 40% vandens. Kotelius bei blogas vynuoges ishrinkom > pakankamai idealiai. Pirmajam rugimui supylem 2 kg cukraus. Kazkur > persiskaitem, kad pirmajam rugimui vos vos cukraus reikia, o ant antrojo > jau reiks supilti visa numatyta kieky. Beje, noriu paklausti ar teisingas > skaiciavimas cukraus ant 10 L eina nuo 1.5 iki 4 kg cukraus priklausomai > ant kiek saldaus-rugshtaus norisi (sitas beje irgi kazkur ishskaitytas > :D)? Mes pasirinkom apie 2.5 kg litrui. > > > "Lavonas" <xxx@xxx.lt> wrote in message > news:l36a2e$94m$1@trimpas.omnitel.net... >> Krc prisirinkom vynuogiu pas save ir galvojom ku daba daryt su jom :) >> Prigalvojom pabandyti pasidaryti vyno. Pririnkom apie 200 litru vynuogiu, >> kilogramais nepasakysiu kiek, bet daug :) >> >> Kiek prisiskaitciau internete, tei nusprendzeu, kad daly vynuogiu >> ishmesim, nes kaip pradedantiesiems ju yra tiesiog perdaug :D Kazkur >> perskaitciau, kad ish 25 kg vynuogiu isheina apie 20 litru vyno, na tai >> planuojam paimti 50 kg vynuogiu ir pabandysim kazka :D >> >> Klausimai: >> Receptukai su proceso aprashymu? >> Kiek to cukraus deti ir panashiai? >> >> Atciu in advance :D >> > >