kaip pradedantysis pabandyk ispilstyt i kelias talpas ir pagal kelias recepturas gamint, gal viena kuri ir pasiteisins ;) -- eM > Vakar pasedejom su bro nuo 20:30 iki 02:40 ir turim bidona 85 L talpos > uzpildyta sutrintom vynuogem su vandeniu. Proporcija gavosi kazkur 60% > sutrintu vynuogiu ir 40% vandens. Kotelius bei blogas vynuoges ishrinkom > pakankamai idealiai. Pirmajam rugimui supylem 2 kg cukraus. Kazkur > persiskaitem, kad pirmajam rugimui vos vos cukraus reikia, o ant antrojo > jau reiks supilti visa numatyta kieky. Beje, noriu paklausti ar teisingas > skaiciavimas cukraus ant 10 L eina nuo 1.5 iki 4 kg cukraus priklausomai > ant kiek saldaus-rugshtaus norisi (sitas beje irgi kazkur ishskaitytas > :D)? Mes pasirinkom apie 2.5 kg litrui.