Tema: Re: Naminis vynas
Autorius: hedgehogus paiuricus
Data: 2013-10-11 22:51:47
kaip pradedantysis pabandyk ispilstyt i kelias talpas ir pagal kelias 
recepturas gamint, gal viena kuri ir pasiteisins ;)

-- 
eM


> Vakar pasedejom su bro nuo 20:30 iki 02:40 ir turim bidona 85 L talpos 
> uzpildyta sutrintom vynuogem su vandeniu. Proporcija gavosi kazkur 60% 
> sutrintu vynuogiu ir 40% vandens. Kotelius bei blogas vynuoges ishrinkom 
> pakankamai idealiai. Pirmajam rugimui supylem 2 kg cukraus. Kazkur 
> persiskaitem, kad pirmajam rugimui vos vos cukraus reikia, o ant antrojo 
> jau reiks supilti visa numatyta kieky. Beje, noriu paklausti ar teisingas 
> skaiciavimas cukraus ant 10 L eina nuo 1.5 iki 4 kg cukraus priklausomai 
> ant kiek saldaus-rugshtaus norisi (sitas beje irgi kazkur ishskaitytas 
> :D)? Mes pasirinkom apie 2.5 kg litrui.