Jei gerai pamenu, darom maždaug tokiom proporcijom: trečdalis sulčių ir du trečdaliai vandens, ir 700-1kg cukraus 10litrų mišinio... Vėliau Orientyras ir toliau išlieka panašus, bet per paskutinį perpylimą cukraus sumažinam/padauginam priklausomai pagal skonį. Vandens papildom tik tokiu atveju, jei labai daug nusipila tirštimo perpilant. lllll On 2013.10.11 10:56, lllll wrote: > Žiūrėk ne vynuoges kilogramais, o kiek sulčių gausis. > Mes beveik kasmet darom vynuoginį vyną - gaunasi gana neblogas sausas ar > pusiau sausas vynas. > Siūlymas nuskinti visus kotelius ir išrinkti blogas uogas (taip dar > sumažės išeiga), nes jie suteikia vynui aitrumo - paskui tikrai keiksit > ir nenorėsit gert. > Jei yra galimybė, kartais palaikom tiesiai sutarkuotas vynuoges (dar > neišspaudus) šilčiau, kad parūgtų, jei ne - palaikom sultis. Pilam > apyšilčio vandens (nes dabar gana vėsoka namie), dedam cukraus ir > raugiam. Kol kas sėkmingai burbuliavo visi gaminti.. > Mokinomės iš tokios senos knygelės apie naminius vynus, tik perleistos > šviežiai, ir iš patirties... > Beje, radau ir pačią knygelę internete - > http://ltoncar.lt/pdf/kaip_gaminti_vaisiu_vyna.pdf > P.S. niekad nedėjom jokių mielių. Butelius, kamščius ir burbuliatorius > (stikliniai vamzdeliai, į kuriuos reikia pripilt vandens) perkam > senukuose, vyno skyriuj. > > lllll > > On 2013.10.10 16:28, Lavonas wrote: >> Krc prisirinkom vynuogiu pas save ir galvojom ku daba daryt su jom :) >> Prigalvojom pabandyti pasidaryti vyno. Pririnkom apie 200 litru vynuogiu, >> kilogramais nepasakysiu kiek, bet daug :) >> >> Kiek prisiskaitciau internete, tei nusprendzeu, kad daly vynuogiu ishmesim, >> nes kaip pradedantiesiems ju yra tiesiog perdaug :D Kazkur perskaitciau, kad >> ish 25 kg vynuogiu isheina apie 20 litru vyno, na tai planuojam paimti 50 kg >> vynuogiu ir pabandysim kazka :D >> >> Klausimai: >> Receptukai su proceso aprashymu? >> Kiek to cukraus deti ir panashiai? >> >> Atciu in advance :D >> >> >