Na va, Vakar pasedejom su bro nuo 20:30 iki 02:40 ir turim bidona 85 L talpos uzpildyta sutrintom vynuogem su vandeniu. Proporcija gavosi kazkur 60% sutrintu vynuogiu ir 40% vandens. Kotelius bei blogas vynuoges ishrinkom pakankamai idealiai. Pirmajam rugimui supylem 2 kg cukraus. Kazkur persiskaitem, kad pirmajam rugimui vos vos cukraus reikia, o ant antrojo jau reiks supilti visa numatyta kieky. Beje, noriu paklausti ar teisingas skaiciavimas cukraus ant 10 L eina nuo 1.5 iki 4 kg cukraus priklausomai ant kiek saldaus-rugshtaus norisi (sitas beje irgi kazkur ishskaitytas :D)? Mes pasirinkom apie 2.5 kg litrui. "Lavonas" <xxx@xxx.lt> wrote in message news:l36a2e$94m$1@trimpas.omnitel.net... > Krc prisirinkom vynuogiu pas save ir galvojom ku daba daryt su jom :) > Prigalvojom pabandyti pasidaryti vyno. Pririnkom apie 200 litru vynuogiu, > kilogramais nepasakysiu kiek, bet daug :) > > Kiek prisiskaitciau internete, tei nusprendzeu, kad daly vynuogiu > ishmesim, nes kaip pradedantiesiems ju yra tiesiog perdaug :D Kazkur > perskaitciau, kad ish 25 kg vynuogiu isheina apie 20 litru vyno, na tai > planuojam paimti 50 kg vynuogiu ir pabandysim kazka :D > > Klausimai: > Receptukai su proceso aprashymu? > Kiek to cukraus deti ir panashiai? > > Atciu in advance :D >