Supratau :) teks ishpilstyti i trilitriakus antrajai fazei, turiu ju nors vezimu vezk :D "Indraja" <indraja@indraja.com> wrote in message news:l3ops4$mjr$1@trimpas.omnitel.net... > Darbo eigoje, ar pilstant - plastikas ne beda. > Bet norint turet geresnes skonines savybes - reiktu naudoti talpyklas is > tokiu medziagu, > kurios neturi itakos gaminamo vynelio skoniui, taip pat nereaguoja su > rugstimi. > -- > pagarbiai; > Indraja > > "Lavonas" <xxx@xxx.lt> wrote in message > news:l3on2q$jed$1@trimpas.omnitel.net... >> Mes planavom, kad perpylinesim i toky pat bidona. Blogai? >> >> >> "Indraja" <indraja@indraja.com> wrote in message >> news:l3okrj$gvs$1@trimpas.omnitel.net... >>> Tai ramios bites :) >>> Tik po pirmo parauginimo - reiktu i stiklinius didelius butelius >>> ispilstyt perkosus :) >>> -- >>> pagarbiai; >>> Indraja >>> >>> "Lavonas" <xxx@xxx.lt> wrote in message >>> news:l3okel$ghq$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Plastikinis 85 litru. >>>> >>>> >>>> "Indraja" <indraja@indraja.com> wrote in message >>>> news:l3oiqv$eog$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>O tamsta i koki bidona uzraugete vyna...? Tikiuosi ne i aliumini? >>>>>Kazkaip pirma mintis apie toki buvo... >>>>> Aliuminis siaip nuo rugsteles ir rugimo oksiduojas, kad gali stipriai >>>>> sugadinti vyno skoni ir apskritai, vyna. >>>>> Mano senelis vyneli gamino gerus 40 metu, pagal jo receptura ir mes >>>>> darom. >>>>> Mieliu papildomai nenaudojam, bet ne kasmet geras gaunas. >>>>> Cukraus 1:10kg proporcija, vandens senelis nepildavo, o mes pilam - >>>>> tik tiek kad cukrus istirptu pries uzpilant. >>>>> -- >>>>> pagarbiai; >>>>> Indraja >>>>> >>>>> "Lavonas" <xxx@xxx.lt> wrote in message >>>>> news:l38q41$o2h$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> Na va, >>>>>> >>>>>> Vakar pasedejom su bro nuo 20:30 iki 02:40 ir turim bidona 85 L >>>>>> talpos uzpildyta sutrintom vynuogem su vandeniu. Proporcija gavosi >>>>>> kazkur 60% sutrintu vynuogiu ir 40% vandens. Kotelius bei blogas >>>>>> vynuoges ishrinkom pakankamai idealiai. Pirmajam rugimui supylem 2 kg >>>>>> cukraus. Kazkur persiskaitem, kad pirmajam rugimui vos vos cukraus >>>>>> reikia, o ant antrojo jau reiks supilti visa numatyta kieky. Beje, >>>>>> noriu paklausti ar teisingas skaiciavimas cukraus ant 10 L eina nuo >>>>>> 1.5 iki 4 kg cukraus priklausomai ant kiek saldaus-rugshtaus norisi >>>>>> (sitas beje irgi kazkur ishskaitytas :D)? Mes pasirinkom apie 2.5 kg >>>>>> litrui. >>>>>> >>>>>> >>>>>> "Lavonas" <xxx@xxx.lt> wrote in message >>>>>> news:l36a2e$94m$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>> Krc prisirinkom vynuogiu pas save ir galvojom ku daba daryt su jom >>>>>>> :) >>>>>>> Prigalvojom pabandyti pasidaryti vyno. Pririnkom apie 200 litru >>>>>>> vynuogiu, kilogramais nepasakysiu kiek, bet daug :) >>>>>>> >>>>>>> Kiek prisiskaitciau internete, tei nusprendzeu, kad daly vynuogiu >>>>>>> ishmesim, nes kaip pradedantiesiems ju yra tiesiog perdaug :D Kazkur >>>>>>> perskaitciau, kad ish 25 kg vynuogiu isheina apie 20 litru vyno, na >>>>>>> tai planuojam paimti 50 kg vynuogiu ir pabandysim kazka :D >>>>>>> >>>>>>> Klausimai: >>>>>>> Receptukai su proceso aprashymu? >>>>>>> Kiek to cukraus deti ir panashiai? >>>>>>> >>>>>>> Atciu in advance :D >>>>>>> >>>>>> >>>>>> >>>> >>>> >> >>