"eSSas" <trach@tibid.ax> wrote in message news:l391tu$u34$1@trimpas.omnitel.net... > On 10/11/2013 4:31 PM, tranzoo wrote: >> seiptai cukrus kaip ir beveik neribotai tirpsta vandeni... pro ji gi >> leidzia kazkokia fignia co2 berods, kad jis kristalais butu... >> >> kazkada net darem bandyma mokykloj - istirpinom trilitriaka cukraus tame >> paciame trilitriake. siektiek daugiau nei 2 litrai duvandenilio >> monoksido suejo... > > Čia švelniai šildant ir tt. O jei piltumėt ne 2 litrus, o puslitrį - > manai, ištirptų? nu lyg ir nesildem... wateva >> anyway - vynui cukraus reikia apie 1 kg 10 litru... >> >> nu nebent vynuoges laaaabai rugscios.... > > Baisu man, kai vynas su cukrum gaminamas. Geriau jau bražkę ir distiliuot cukrus daugiau reikalingas, kad sultis istrauktu is vynuogiu. jei sultis isspaudi - cukraus naudoti nereikia. gausis toks sidriukas... nu ir seip tada reiketu naudoti specialias mieles... is lietuvoj uzsaugintu vynuogiu vyna reikia gaminti taippat, kap kad is juoduju serbentu ar vysniu... -- T