Tema: Re: Švyturio...
Autorius: locked
Data: 2009-06-08 17:17:46
milteliu sako nenaudoja, cia daugiau useriu pagrazinimas tipo tirpus
milteliai + vanduo. nifiga, visgi yra verdamas vienas bazinis birzgalas
kuris paskui skiedziamas pagal stipruma ir pridedama ekstraktu (apyniu
ekstraktas ir kiti), kad skirtusi skoniai tai tiesa. jei ir naudotu
miltelius tai nematau galimybes atsirasti dideliam skirtumui del to pacio
ingrediento kitokios formos, nes tai nebutu milteliai kurie tirpsta
vandenyje, o tiesiog sumalti tie patys produktai. viena is naudojamu
turbinanciu technologiju vadinama "high gravity", naudojama VISU didziuju
gamintoju, visiskai nera prasmes gincytis ar svyturys ar kalnapilis geriau.
dar yra toks dalykas kaip monstriukes genetiskai modifikuotos mieles :) del
sito negarantuoju.

o kas del vokietijos, tai ten taip pat jau yra didziulis nuosmukis. ir visai
nereiskia kad taip yra del tos taisykles pazeidimo, kadangi ingredientai
kaip ir nebutinai turi pasikeisti, tiesiog yra per ana gala (bazinis 
birzgalas, o po to skoniu ekstraktai) viskas daroma. buna ir blogiau, deda 
"chemijos", kai jau pazeidziamas tas alaus istatymas :)

"SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message
news:mn.2afd7d96775c909f.0@gmail.com...
> Nežinau sudėties, tik paskirtį. Vietoj naturalaus 14-28 dienų brandinimo 
> miltelinis gatavas po 2-3 dienų. Be to pagal kažkokią JAV sumastytą 
> technologiją išverdamas vienas tamsus stiprus alus ir po to skiedžiant bei 
> pridedant "pagerintojų" gaunamos kelio skirtingos rūšys.
> Va čia ir atsiranda skirtumas tarp, tarkim, vokiško. 500 metų galiojantis 
> įstatymas, jog jei nori vadinti gėrimą alumi, naudoti galima tik 3 
> ingeriantus: vanduo, salyklas, apiniai.
>
>> O vat galima placiau apie situs vis pasakojamus mistiskus alaus 
>> miltelius? Kas cia per technologija, kokie jos pliusai, minusai. Ir is 
>> kur tos zinios, kad lietuviai(kurie?) tokiu budu gamina alu
>>
>> .
>> "SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message 
>> news:mn.2af07d96963b59f4.0@gmail.com...
>>> Gal Matulas pareigojo galvoskausmio miltelių prie kitų miltelių dėt į 
>>> lietuvišką alų :)
>>>
>>>> per paskutinius 5 metus lietuvisko alaus kokybe ir skonis labai pakito
>>>
>>>
>
>