Tema: Re: Švyturio...
Autorius: pragäras
Data: 2009-06-08 17:43:47
tai jau nuoroda reikejo det :)
http://tikrasalus.lt/2009/06/07/aludariu-gildija-ir-kitos-klastotes/

"locked" <mmr@centras.lt> wrote in message news:h0j6ia$bh$1@trimpas.omnitel.net...
> milteliu sako nenaudoja, cia daugiau useriu pagrazinimas tipo tirpus
> milteliai + vanduo. nifiga, visgi yra verdamas vienas bazinis birzgalas
> kuris paskui skiedziamas pagal stipruma ir pridedama ekstraktu (apyniu
> ekstraktas ir kiti), kad skirtusi skoniai tai tiesa. jei ir naudotu
> miltelius tai nematau galimybes atsirasti dideliam skirtumui del to pacio
> ingrediento kitokios formos, nes tai nebutu milteliai kurie tirpsta
> vandenyje, o tiesiog sumalti tie patys produktai. viena is naudojamu
> turbinanciu technologiju vadinama "high gravity", naudojama VISU didziuju
> gamintoju, visiskai nera prasmes gincytis ar svyturys ar kalnapilis geriau.
> dar yra toks dalykas kaip monstriukes genetiskai modifikuotos mieles :) del
> sito negarantuoju.
> 
> o kas del vokietijos, tai ten taip pat jau yra didziulis nuosmukis. ir visai
> nereiskia kad taip yra del tos taisykles pazeidimo, kadangi ingredientai
> kaip ir nebutinai turi pasikeisti, tiesiog yra per ana gala (bazinis 
> birzgalas, o po to skoniu ekstraktai) viskas daroma. buna ir blogiau, deda 
> "chemijos", kai jau pazeidziamas tas alaus istatymas :)
> 
> "SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message
> news:mn.2afd7d96775c909f.0@gmail.com...
>> Nežinau sudėties, tik paskirtį. Vietoj naturalaus 14-28 dienų brandinimo 
>> miltelinis gatavas po 2-3 dienų. Be to pagal kažkokią JAV sumastytą 
>> technologiją išverdamas vienas tamsus stiprus alus ir po to skiedžiant bei 
>> pridedant "pagerintojų" gaunamos kelio skirtingos rūšys.
>> Va čia ir atsiranda skirtumas tarp, tarkim, vokiško. 500 metų galiojantis 
>> įstatymas, jog jei nori vadinti gėrimą alumi, naudoti galima tik 3 
>> ingeriantus: vanduo, salyklas, apiniai.
>>
>>> O vat galima placiau apie situs vis pasakojamus mistiskus alaus 
>>> miltelius? Kas cia per technologija, kokie jos pliusai, minusai. Ir is 
>>> kur tos zinios, kad lietuviai(kurie?) tokiu budu gamina alu
>>>
>>> .
>>> "SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message 
>>> news:mn.2af07d96963b59f4.0@gmail.com...
>>>> Gal Matulas pareigojo galvoskausmio miltelių prie kitų miltelių dėt į 
>>>> lietuvišką alų :)
>>>>
>>>>> per paskutinius 5 metus lietuvisko alaus kokybe ir skonis labai pakito
>>>>
>>>>
>>
>>
> 
> 
> 
>