tai jau nuoroda reikejo det :) http://tikrasalus.lt/2009/06/07/aludariu-gildija-ir-kitos-klastotes/ "locked" <mmr@centras.lt> wrote in message news:h0j6ia$bh$1@trimpas.omnitel.net... > milteliu sako nenaudoja, cia daugiau useriu pagrazinimas tipo tirpus > milteliai + vanduo. nifiga, visgi yra verdamas vienas bazinis birzgalas > kuris paskui skiedziamas pagal stipruma ir pridedama ekstraktu (apyniu > ekstraktas ir kiti), kad skirtusi skoniai tai tiesa. jei ir naudotu > miltelius tai nematau galimybes atsirasti dideliam skirtumui del to pacio > ingrediento kitokios formos, nes tai nebutu milteliai kurie tirpsta > vandenyje, o tiesiog sumalti tie patys produktai. viena is naudojamu > turbinanciu technologiju vadinama "high gravity", naudojama VISU didziuju > gamintoju, visiskai nera prasmes gincytis ar svyturys ar kalnapilis geriau. > dar yra toks dalykas kaip monstriukes genetiskai modifikuotos mieles :) del > sito negarantuoju. > > o kas del vokietijos, tai ten taip pat jau yra didziulis nuosmukis. ir visai > nereiskia kad taip yra del tos taisykles pazeidimo, kadangi ingredientai > kaip ir nebutinai turi pasikeisti, tiesiog yra per ana gala (bazinis > birzgalas, o po to skoniu ekstraktai) viskas daroma. buna ir blogiau, deda > "chemijos", kai jau pazeidziamas tas alaus istatymas :) > > "SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message > news:mn.2afd7d96775c909f.0@gmail.com... >> Nežinau sudėties, tik paskirtį. Vietoj naturalaus 14-28 dienų brandinimo >> miltelinis gatavas po 2-3 dienų. Be to pagal kažkokią JAV sumastytą >> technologiją išverdamas vienas tamsus stiprus alus ir po to skiedžiant bei >> pridedant "pagerintojų" gaunamos kelio skirtingos rūšys. >> Va čia ir atsiranda skirtumas tarp, tarkim, vokiško. 500 metų galiojantis >> įstatymas, jog jei nori vadinti gėrimą alumi, naudoti galima tik 3 >> ingeriantus: vanduo, salyklas, apiniai. >> >>> O vat galima placiau apie situs vis pasakojamus mistiskus alaus >>> miltelius? Kas cia per technologija, kokie jos pliusai, minusai. Ir is >>> kur tos zinios, kad lietuviai(kurie?) tokiu budu gamina alu >>> >>> . >>> "SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message >>> news:mn.2af07d96963b59f4.0@gmail.com... >>>> Gal Matulas pareigojo galvoskausmio miltelių prie kitų miltelių dėt į >>>> lietuvišką alų :) >>>> >>>>> per paskutinius 5 metus lietuvisko alaus kokybe ir skonis labai pakito >>>> >>>> >> >> > > > >