ROOTS rašė: > O kaip Marceliutes kletis? Anksciau pamenu ten gerai lyg budavo. > Prie "lietuvisko maisto" nereikai kabinetis, pilnai visi supranta apie ka kalba: cepelinai, vedarai, kugelis, saltibarsciai, saltiena.... :) Aš galvoju kodėl lietuviai save taip nuvertina. Na ir dar bando kažko lietuviško autentiško rasti XIX amžiaus kaimo patiekaluose... Arba pamato, kad ir kaimynai tą patį valgo ir jei viskas... Nors niekas iš tikrųjų ir nežino 100% iš kur tas patiekalas kilęs. Prisiminkim gi ką vaikystėj mamos virdavo ir kepdavo. Negi tai ne lietuviška? :) Varškėčiai, žemaičių blynai, skryliai, virtiniai su varške, bulvėm, lietiniai su varške, lietiniai su mėsa, pieniškos sriubos, grybų sriubos, grybų patiekalai, virtos mėsos, paukštienos patiekalai, kotletai, įvairiausi troškiniai, varškės sūriai, koldūnai, balandėliai, rauginti kopūstai, agurkai ir t.t. Niekur neteko viso to matyti bei ragauti. Kas blogiausia — net ir Lietuvoje visai nebėra vietų, kur galima būtų viso to pavalgyti. -- Edvinas