nu kaip tai ner. visai nesenai valgiau balandelius ir net neabejoju kad daug kur yra zemaiciu blynu, virtiniu, lietiniu su belenkuom, kotletu ir t.t. "Edvinas" <edvinas@namie.au> wrote in message news:h3chgh$24j$1@trimpas.omnitel.net... > ROOTS rase: >> O kaip Marceliutes kletis? Anksciau pamenu ten gerai lyg budavo. >> Prie "lietuvisko maisto" nereikai kabinetis, pilnai visi supranta apie ka >> kalba: cepelinai, vedarai, kugelis, saltibarsciai, saltiena.... :) > > As galvoju kodel lietuviai save taip nuvertina. Na ir dar bando kazko > lietuvisko autentisko rasti XIX amziaus kaimo patiekaluose... > Arba pamato, kad ir kaimynai ta pati valgo ir jei viskas... Nors niekas is > tikruju ir nezino 100% is kur tas patiekalas kiles. > > Prisiminkim gi ka vaikystej mamos virdavo ir kepdavo. Negi tai ne > lietuviska? :) Varskeciai, zemaiciu blynai, skryliai, virtiniai su varske, > bulvem, lietiniai su varske, lietiniai su mesa, pieniskos sriubos, grybu > sriubos, grybu patiekalai, virtos mesos, paukstienos patiekalai, kotletai, > ivairiausi troskiniai, varskes suriai, koldunai, balandeliai, rauginti > kopustai, agurkai ir t.t. Niekur neteko viso to matyti bei ragauti. > > Kas blogiausia - net ir Lietuvoje visai nebera vietu, kur galima butu viso > to pavalgyti. > > -- > Edvinas