Audrys rašė: > jo ..... rauginti kopustai tai taip originalu, tik nezinia, kodel anglai > vokiecius "krautais" (raugintais kopustais) vadina .... > o senoves lietuviai matyt kazkur ryzius augindavo ir balandelius > gamindavo..... Mes čia apie originalumą ar apie lietuvišką virtuvę kalbame? Jei apie originalumą šnekėti, tai turbūt skandinavai su savo surstroming bei islandai su pūdytų rykliu ir tebus vieninteliai originalūs. Pradžiai pasiūlysiu pasiskaityti linką, ten kur Giedrius rašo apie tai, kas yra lietuviškas maistas. Toliau. Ryžiai į Europą atkeliavo penkiolikto amžiaus viduryje. Bulvės Maistui europoje buvo pradėtos naudoti ar tik ne aštuonioliktame amžiuje. Pomidorai Europoje maistui buvo pradėti naudoti šešioliktame amžiuje. Paprika taip pat atkeliavo iš Amerikos. Pasiknisus giliau, manau surastume dar krūvą dabar mums įprastų produktų, kurie į Europą pateko visai nesenai. Bet grįžtu prie temos. Tagi, tęsiant tavo mintį, bet kokius Europiečių patiekalus negalima laikyti jų nacionaliniais, jei juose yra naudojami ryžiai, bulvės, pomidoras, paprika. Taigi, visus cepelinus, kugelius, vėdarus ir t.t. drąsiai braukiam iš lietuvių patiekalų. Visose kitose virtuvėse irgi drąsiai tą darom. Italai savo virtuvėj masiškai naudoja pomidorus, tad itališkos virtuvės praktiškai nelieka. Guliašas nėra vengrų patiekalas (paprika). Graikiškos salotos irgi ne graikiškos (tos pačios paprikos). Ir t.t. -- Edvinas