virtos bulvės su lupena, kastinys, sėmenys sumaltos ir paskrudintos su cebule, rūgpienis, cibulynė vardint ir vardint dar.. kirstu net ausys linkstu :) > > Aš galvoju kodėl lietuviai save taip nuvertina. Na ir dar bando kažko > lietuviško autentiško rasti XIX amžiaus kaimo patiekaluose... > Arba pamato, kad ir kaimynai tą patį valgo ir jei viskas... Nors niekas iš > tikrųjų ir nežino 100% iš kur tas patiekalas kilęs. > > Prisiminkim gi ką vaikystėj mamos virdavo ir kepdavo. Negi tai ne > lietuviška? :) Varškėčiai, žemaičių blynai, skryliai, virtiniai su varške, > bulvėm, lietiniai su varške, lietiniai su mėsa, pieniškos sriubos, grybų > sriubos, grybų patiekalai, virtos mėsos, paukštienos patiekalai, kotletai, > įvairiausi troškiniai, varškės sūriai, koldūnai, balandėliai, rauginti > kopūstai, agurkai ir t.t. Niekur neteko viso to matyti bei ragauti. > > Kas blogiausia — net ir Lietuvoje visai nebėra vietų, kur galima būtų viso > to pavalgyti. > > -- > Edvinas