Tema: Re: Lietuvisko maisto vieta
Autorius: chyzas
Data: 2009-07-12 15:04:36

virtos bulvės su lupena, kastinys, sėmenys sumaltos ir paskrudintos su 
cebule, rūgpienis, cibulynė vardint ir vardint dar..
kirstu net ausys linkstu :)
>
> Aš galvoju kodėl lietuviai save taip nuvertina. Na ir dar bando kažko 
> lietuviško autentiško rasti XIX amžiaus kaimo patiekaluose...
> Arba pamato, kad ir kaimynai tą patį valgo ir jei viskas... Nors niekas iš 
> tikrųjų ir nežino 100% iš kur tas patiekalas kilęs.
>
> Prisiminkim gi ką vaikystėj mamos virdavo ir kepdavo. Negi tai ne 
> lietuviška? :) Varškėčiai, žemaičių blynai, skryliai, virtiniai su varške, 
> bulvėm, lietiniai su varške, lietiniai su mėsa, pieniškos sriubos, grybų 
> sriubos, grybų patiekalai, virtos mėsos, paukštienos patiekalai, kotletai, 
> įvairiausi troškiniai, varškės sūriai, koldūnai, balandėliai, rauginti 
> kopūstai, agurkai ir t.t. Niekur neteko viso to matyti bei ragauti.
>
> Kas blogiausia — net ir Lietuvoje visai nebėra vietų, kur galima būtų viso 
> to pavalgyti.
>
> -- 
> Edvinas