Tema: Re: Lietuvisko maisto vieta
Autorius: Audrys
Data: 2009-07-12 14:48:32
jo ..... rauginti kopustai tai taip originalu, tik nezinia, kodel anglai 
vokiecius "krautais" (raugintais kopustais) vadina ....
o senoves lietuviai matyt kazkur ryzius augindavo ir balandelius 
gamindavo.....

"Edvinas" <edvinas@namie.au> wrote in message 
news:h3chgh$24j$1@trimpas.omnitel.net...
>
> Prisiminkim gi ką vaikystėj mamos virdavo ir kepdavo. Negi tai ne 
> lietuviška? :) Varškėčiai, žemaičių blynai, skryliai, virtiniai su varške, 
> bulvėm, lietiniai su varške, lietiniai su mėsa, pieniškos sriubos, grybų 
> sriubos, grybų patiekalai, virtos mėsos, paukštienos patiekalai, kotletai, 
> įvairiausi troškiniai, varškės sūriai, koldūnai, balandėliai, rauginti 
> kopūstai, agurkai ir t.t. Niekur neteko viso to matyti bei ragauti.