Tema: Re: Lietuvisko maisto vieta
Autorius: ROOTS
Data: 2009-07-12 17:49:40
Jo kastinis gerai, alia Vln jauciu nera jo. Pamenu Kretingoj kazkokiam kabake skaniai kirtau bulves su kastiniu mmmmm

"chyzas" <chyzas@gmail.com> wrote in message news:h3cjgk$3os$1@trimpas.omnitel.net...
> 
> 
> virtos bulvės su lupena, kastinys, sėmenys sumaltos ir paskrudintos su 
> cebule, rūgpienis, cibulynė vardint ir vardint dar..
> kirstu net ausys linkstu :)
>>
>> Aš galvoju kodėl lietuviai save taip nuvertina. Na ir dar bando kažko 
>> lietuviško autentiško rasti XIX amžiaus kaimo patiekaluose...
>> Arba pamato, kad ir kaimynai tą patį valgo ir jei viskas... Nors niekas iš 
>> tikrųjų ir nežino 100% iš kur tas patiekalas kilęs.
>>
>> Prisiminkim gi ką vaikystėj mamos virdavo ir kepdavo. Negi tai ne 
>> lietuviška? :) Varškėčiai, žemaičių blynai, skryliai, virtiniai su varške, 
>> bulvėm, lietiniai su varške, lietiniai su mėsa, pieniškos sriubos, grybų 
>> sriubos, grybų patiekalai, virtos mėsos, paukštienos patiekalai, kotletai, 
>> įvairiausi troškiniai, varškės sūriai, koldūnai, balandėliai, rauginti 
>> kopūstai, agurkai ir t.t. Niekur neteko viso to matyti bei ragauti.
>>
>> Kas blogiausia — net ir Lietuvoje visai nebėra vietų, kur galima būtų viso 
>> to pavalgyti.
>>
>> -- 
>> Edvinas 
>