viska galima iskraipyti iki absurdo. idomu, kada i lietuvos kaima atejo ryziai, kad butu galima lyginti su pomidorais ar bulvem. "Edvinas" <edvinas@namie.au> wrote in message news:h3ckdc$4cg$1@trimpas.omnitel.net... > Audrys rašė: >> jo ..... rauginti kopustai tai taip originalu, tik nezinia, kodel anglai >> vokiecius "krautais" (raugintais kopustais) vadina .... >> o senoves lietuviai matyt kazkur ryzius augindavo ir balandelius >> gamindavo..... > > Mes čia apie originalumą ar apie lietuvišką virtuvę kalbame? Jei apie > originalumą šnekėti, tai turbūt skandinavai su savo surstroming bei > islandai su pūdytų rykliu ir tebus vieninteliai originalūs. > > Pradžiai pasiūlysiu pasiskaityti linką, ten kur Giedrius rašo apie tai, > kas yra lietuviškas maistas. > > Toliau. Ryžiai į Europą atkeliavo penkiolikto amžiaus viduryje. > Bulvės Maistui europoje buvo pradėtos naudoti ar tik ne aštuonioliktame > amžiuje. > Pomidorai Europoje maistui buvo pradėti naudoti šešioliktame amžiuje. > Paprika taip pat atkeliavo iš Amerikos. > > Pasiknisus giliau, manau surastume dar krūvą dabar mums įprastų produktų, > kurie į Europą pateko visai nesenai. > > Bet grįžtu prie temos. > > Tagi, tęsiant tavo mintį, bet kokius Europiečių patiekalus negalima > laikyti jų nacionaliniais, jei juose yra naudojami ryžiai, bulvės, > pomidoras, paprika. > > Taigi, visus cepelinus, kugelius, vėdarus ir t.t. drąsiai braukiam iš > lietuvių patiekalų. Visose kitose virtuvėse irgi drąsiai tą darom. Italai > savo virtuvėj masiškai naudoja pomidorus, tad itališkos virtuvės > praktiškai nelieka. Guliašas nėra vengrų patiekalas (paprika). Graikiškos > salotos irgi ne graikiškos (tos pačios paprikos). Ir t.t. > > -- > Edvinas