Štai kur nuvedė paieška: http://pragarovirtuve.lt/pomidoru-sriuba-pagal-kolukiete/862/#more-862 Gaila, puslapis ne tas... ;) "Edvinas" <edvinas@namie.au> wrote in message news:h3ums5$4b0$1@trimpas.omnitel.net... > Audrius rašė: >> Gali būti ir svetima, tačiau turėtu mokėti gaminti lietiniams ir >> cepelinams įdarą iš subproduktų, t.y. plaučiai , širdys, kepenys. >> Kažkada turėjau savo uošvę, tai į svečius važiuodavau vien tik dėl šitos >> nesamonės, prikirsdavau iki negaliu, nes saiko tokiam skoniui nejausdavau >> :-)) >> Taigi, greitai pristatykit man tokią uošvę, arba dėstykit kaip visas >> šitas rewikalas gaminasi, kokios proporcijos, eiliškumas ir t.t. Vienu >> žodžiu, kad beskaitydamas galėčiau pasigaminti man mėgstamus cepus ir >> lietinius ir ragelius ir žemaičius ir koldūnus ir >> .......................... Taigi pradedam ............ ir visos uošvės >> prašom užeiti į studiją :-))) įvertinsim. > > Pabandykite pas senų knygų prekeivius susirasti šešto-septinto praėjusio > amžiaus dešimtmečių leidimo šeimininkių vadovų. Ten tikrai bus parašyta > kaip tuos skanėstus daryti. Viena iš tų knygų yra „Kolūkietės namų ūkis“, > 1958 metų. Pamenu, kad pagal joje duoptą receptą mano teta (amžiną jai > atilsį) darydavo kepeninę dešrą iš visų tų subproduktų. Būdavo super > skani, ne tie dabartiniai paštetai...