o tai kaip padarai, kaip sakei, kad miltiniai storesni už mielinius gaunasi? "BigM" <mindaugask_NOSPAM@centras.lt> wrote in message news:h5c290$g75$1@trimpas.omnitel.net... > Specifinių receptų neturiu, bet nuolatos kuriu ir improvizuoju :) > > Pvz.: > 1 dalis kefyro (~0.5ltr ) > 2 dalys pieno (~1ltr) > 3-4 kiaušiniai > druska (1 arbatinis šaukštelis) > cukrus (3-4 dideli šaukštai) > miltus dedam kol išmaišius gausis grietinės tirštumo konsistencijos, t.y. > nuo šaukšto nutysta tešla, be ne nukrenta tirštais atskirais gabalais. > > 1 kepimo variantas > įkaitintoje keptuvėje prieš kiekvieną kepimą įpilame aliejaus, kad būtų > padengtas dugnas plonu aliejaus sluoksniu. Kepame, neduodame perkepti, t.y. > tik šonai pradeda sausėti, verčiam kitą pusę. Tokiu būdu blynai gaunasi > minkšti. Per ilgai pakepus jie greitai kietėja (mat drėgmė išgaruoja). > > 2 kepimo variantas > į tešlą įpilame aliejaus. > kepame nerūdijančio plieno įkaitintoje keptuvėje be jokių riebalų. Įkaitinti > reikia taip, kad įlašinus vandens lašą jisai ne iš karto išgaruotų, o kaip > gyvsidabris po keptuvę plaukiotų. Po įkaitinimo kepame ant ~1/4 kaitros. > Įpylus tešlą reikia greitai versti blynus, nes labai greitai tokiu būdu > iškepa. Žr. 1 kepimo variantą dėl perkepimo. > > 3 kepimo variantas > įpjaustome obuolių į tešlą ir kepame kaip 1 variante. Obuolių nepagailėti, > t.y. jie turi suformuoti didesnią dalį blyno keptuvėje, o ne tešla. > > 4 kepimo variantas > įtarkuojame cukinijos į tešlą ir kepame kaip 1 variante. Cukinijos > nepagailėti (pr. 3 kepimo variantą analogiškai su obuoliais). > > > Užpilui: > - šviežiai rinktos mėlynės, trintos su cukrumi. > - jogurtas ant kiekvieno blyno po šaukštelį ir užbarstoma truputį cukraus. > - grietinė su cukrumi > - įdėjus į tešlą daugiau cukraus, tai galima aplamai valgyti vienus pačius, > ypač kai kepti su obuoliais būna > > Užsigeriame atvėsintu pienu! > > Skanaus! > > > > "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message > news:h5bjdo$pdo$1@trimpas.omnitel.net... >> gal receptu pasidalintum? >