Tema: Re: Blynai kaune per pietus
Autorius: Faktas
Data: 2009-08-06 10:50:31
o ka. elementarios kiaušinienės daug kur negausi.
ateini per pietus, o tau sako, kad kiaušinienė tik pusryčių meniu,
jau visas pusvalandis kaip po.

-- 
 
"Servisas" <mes@esame.cia> wrote in message news:h5citn$3gf$1@trimpas.omnitel.net...
> Bet zashybis' vaikinai, jei kazkokio aPsoliuciai elementaraus daiGto, nuo 
> kurio daug kam seiletekiai prasideda, negali gaut eilinej zabiegalkoj, o 
> tenka namie gamintis:/
> 
> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message 
> news:h5c6s3$m4g$1@trimpas.omnitel.net...
>> aciu, seiletekis prasidejo, teks kept :)
>> "BigM" <mindaugask_NOSPAM@centras.lt> wrote in message 
>> news:h5c290$g75$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Specifinių receptų neturiu, bet nuolatos kuriu ir improvizuoju :)
>>>
>>> Pvz.:
>>> 1 dalis kefyro (~0.5ltr )
>>> 2 dalys pieno (~1ltr)
>>> 3-4 kiaušiniai
>>> druska (1 arbatinis šaukštelis)
>>> cukrus (3-4 dideli šaukštai)
>>> miltus dedam kol išmaišius gausis grietinės tirštumo konsistencijos, t.y.
>>> nuo šaukšto nutysta tešla, be ne nukrenta tirštais atskirais gabalais.
>>>
>>> 1 kepimo variantas
>>> įkaitintoje keptuvėje prieš kiekvieną kepimą įpilame aliejaus, kad būtų
>>> padengtas dugnas plonu aliejaus sluoksniu. Kepame, neduodame perkepti, 
>>> t.y.
>>> tik šonai pradeda sausėti, verčiam kitą pusę. Tokiu būdu blynai gaunasi
>>> minkšti. Per ilgai pakepus jie greitai kietėja (mat drėgmė išgaruoja).
>>>
>>> 2 kepimo variantas
>>> į tešlą įpilame aliejaus.
>>> kepame nerūdijančio plieno įkaitintoje keptuvėje be jokių riebalų. 
>>> Įkaitinti
>>> reikia taip, kad įlašinus vandens lašą jisai ne iš karto išgaruotų, o 
>>> kaip
>>> gyvsidabris po keptuvę plaukiotų. Po įkaitinimo kepame ant ~1/4 kaitros.
>>> Įpylus tešlą reikia greitai versti blynus, nes labai greitai tokiu būdu
>>> iškepa. Žr. 1 kepimo variantą dėl perkepimo.
>>>
>>> 3 kepimo variantas
>>> įpjaustome obuolių į tešlą ir kepame kaip 1 variante. Obuolių 
>>> nepagailėti,
>>> t.y. jie turi suformuoti didesnią dalį blyno keptuvėje, o ne tešla.
>>>
>>> 4 kepimo variantas
>>> įtarkuojame cukinijos į tešlą ir kepame kaip 1 variante. Cukinijos
>>> nepagailėti (pr. 3 kepimo variantą analogiškai su obuoliais).
>>>
>>>
>>> Užpilui:
>>> - šviežiai rinktos mėlynės, trintos su cukrumi.
>>> - jogurtas ant kiekvieno blyno po šaukštelį ir užbarstoma truputį 
>>> cukraus.
>>> - grietinė su cukrumi
>>> - įdėjus į tešlą daugiau cukraus, tai galima aplamai valgyti vienus 
>>> pačius,
>>> ypač kai kepti su obuoliais būna
>>>
>>> Užsigeriame atvėsintu pienu!
>>>
>>> Skanaus!
>>>
>>>
>>>
>>> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message
>>> news:h5bjdo$pdo$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> gal receptu pasidalintum?
>>> 
>