Tema: Re: Blynai kaune per pietus
Autorius: A&G
Data: 2009-08-06 12:06:35
itariu nuo kefyro issipucia ir tokia tesla uzmaisius reikia bent pusvalandi palaukti ir tadu kepti
"Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message news:h5e1u5$d1o$1@trimpas.omnitel.net...
>o tai kaip padarai, kaip sakei, kad miltiniai storesni už mielinius gaunasi?
> 
> 
> "BigM" <mindaugask_NOSPAM@centras.lt> wrote in message news:h5c290$g75$1@trimpas.omnitel.net...
>> Specifinių receptų neturiu, bet nuolatos kuriu ir improvizuoju :)
>> 
>> Pvz.:
>> 1 dalis kefyro (~0.5ltr )
>> 2 dalys pieno (~1ltr)
>> 3-4 kiaušiniai
>> druska (1 arbatinis šaukštelis)
>> cukrus (3-4 dideli šaukštai)
>> miltus dedam kol išmaišius gausis grietinės tirštumo konsistencijos, t.y. 
>> nuo šaukšto nutysta tešla, be ne nukrenta tirštais atskirais gabalais.
>> 
>> 1 kepimo variantas
>> įkaitintoje keptuvėje prieš kiekvieną kepimą įpilame aliejaus, kad būtų 
>> padengtas dugnas plonu aliejaus sluoksniu. Kepame, neduodame perkepti, t.y. 
>> tik šonai pradeda sausėti, verčiam kitą pusę. Tokiu būdu blynai gaunasi 
>> minkšti. Per ilgai pakepus jie greitai kietėja (mat drėgmė išgaruoja).
>> 
>> 2 kepimo variantas
>> į tešlą įpilame aliejaus.
>> kepame nerūdijančio plieno įkaitintoje keptuvėje be jokių riebalų. Įkaitinti 
>> reikia taip, kad įlašinus vandens lašą jisai ne iš karto išgaruotų, o kaip 
>> gyvsidabris po keptuvę plaukiotų. Po įkaitinimo kepame ant ~1/4 kaitros. 
>> Įpylus tešlą reikia greitai versti blynus, nes labai greitai tokiu būdu 
>> iškepa. Žr. 1 kepimo variantą dėl perkepimo.
>> 
>> 3 kepimo variantas
>> įpjaustome obuolių į tešlą ir kepame kaip 1 variante. Obuolių nepagailėti, 
>> t.y. jie turi suformuoti didesnią dalį blyno keptuvėje, o ne tešla.
>> 
>> 4 kepimo variantas
>> įtarkuojame cukinijos į tešlą ir kepame kaip 1 variante. Cukinijos 
>> nepagailėti (pr. 3 kepimo variantą analogiškai su obuoliais).
>> 
>> 
>> Užpilui:
>> - šviežiai rinktos mėlynės, trintos su cukrumi.
>> - jogurtas ant kiekvieno blyno po šaukštelį ir užbarstoma truputį cukraus.
>> - grietinė su cukrumi
>> - įdėjus į tešlą daugiau cukraus, tai galima aplamai valgyti vienus pačius, 
>> ypač kai kepti su obuoliais būna
>> 
>> Užsigeriame atvėsintu pienu!
>> 
>> Skanaus!
>> 
>> 
>> 
>> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message 
>> news:h5bjdo$pdo$1@trimpas.omnitel.net...
>>> gal receptu pasidalintum?
>>