itariu nuo kefyro issipucia ir tokia tesla uzmaisius reikia bent pusvalandi palaukti ir tadu kepti "Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message news:h5e1u5$d1o$1@trimpas.omnitel.net... >o tai kaip padarai, kaip sakei, kad miltiniai storesni už mielinius gaunasi? > > > "BigM" <mindaugask_NOSPAM@centras.lt> wrote in message news:h5c290$g75$1@trimpas.omnitel.net... >> Specifinių receptų neturiu, bet nuolatos kuriu ir improvizuoju :) >> >> Pvz.: >> 1 dalis kefyro (~0.5ltr ) >> 2 dalys pieno (~1ltr) >> 3-4 kiaušiniai >> druska (1 arbatinis šaukštelis) >> cukrus (3-4 dideli šaukštai) >> miltus dedam kol išmaišius gausis grietinės tirštumo konsistencijos, t.y. >> nuo šaukšto nutysta tešla, be ne nukrenta tirštais atskirais gabalais. >> >> 1 kepimo variantas >> įkaitintoje keptuvėje prieš kiekvieną kepimą įpilame aliejaus, kad būtų >> padengtas dugnas plonu aliejaus sluoksniu. Kepame, neduodame perkepti, t.y. >> tik šonai pradeda sausėti, verčiam kitą pusę. Tokiu būdu blynai gaunasi >> minkšti. Per ilgai pakepus jie greitai kietėja (mat drėgmė išgaruoja). >> >> 2 kepimo variantas >> į tešlą įpilame aliejaus. >> kepame nerūdijančio plieno įkaitintoje keptuvėje be jokių riebalų. Įkaitinti >> reikia taip, kad įlašinus vandens lašą jisai ne iš karto išgaruotų, o kaip >> gyvsidabris po keptuvę plaukiotų. Po įkaitinimo kepame ant ~1/4 kaitros. >> Įpylus tešlą reikia greitai versti blynus, nes labai greitai tokiu būdu >> iškepa. Žr. 1 kepimo variantą dėl perkepimo. >> >> 3 kepimo variantas >> įpjaustome obuolių į tešlą ir kepame kaip 1 variante. Obuolių nepagailėti, >> t.y. jie turi suformuoti didesnią dalį blyno keptuvėje, o ne tešla. >> >> 4 kepimo variantas >> įtarkuojame cukinijos į tešlą ir kepame kaip 1 variante. Cukinijos >> nepagailėti (pr. 3 kepimo variantą analogiškai su obuoliais). >> >> >> Užpilui: >> - šviežiai rinktos mėlynės, trintos su cukrumi. >> - jogurtas ant kiekvieno blyno po šaukštelį ir užbarstoma truputį cukraus. >> - grietinė su cukrumi >> - įdėjus į tešlą daugiau cukraus, tai galima aplamai valgyti vienus pačius, >> ypač kai kepti su obuoliais būna >> >> Užsigeriame atvėsintu pienu! >> >> Skanaus! >> >> >> >> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message >> news:h5bjdo$pdo$1@trimpas.omnitel.net... >>> gal receptu pasidalintum? >>