"Lapinas" <vkh710@gmail.com> wrote in message news:rrlgke$ji2$1@news.omnitel.net... > Receptas ne mano, bet jau kuris laikas propaguoju ir noriu pasidalinti. > > Malta jautiena 1,6 kg > 2 arbatiniai šaukšteliai druskos > pipirų malu iš akies ant viršaus, tai bbž kiek > NEINZ salsa chili kečiupiuko ~100ml. (kitą kartą nedėsiu) > 4 valgomuosius šaukštus Santa Maria Hot Pepper Sauce > > Svarbiausia pripjaustyt Jalapeno pipirų > nudoju Anira, ką gaunu IKI. > > Smulkiai, pabrėžiu: smulkiai prismulkinam jalapeno. Akščiau rašytam > kiekiui - dvi saujos mažai. Geriau - trys. > O realiai pagal skonį, žalią jautieną ragaujam ir sprendžiam. Jei > pripjaustysit per stambiai - nesigaus sklandžiai išspausti dešrelių. > > Iš gauto mišinio formuojam dešreles. > > Aš naudoju konditerinį švirkštą su 12mm antgaliu. Bandžiau Čumako kečiupo > maišelį su jo angaliu, nu nelabai. stringa, veliasi: skausmas ir kančia. > Po daugelio bandymų 10-12mm pats tas. > > Spaudžiam dešreles ant orkaitės grotelių užtiestų kepimo popieriumi: > grotelės nurodo kryptį ir viskas gaunas liuks. Jeigu išsikraipo, iki > vytinimo pataisome rankomis. > > Nu ir po to etapas, kur nieko daryti nereikia: > džioviname orkaitėje 50-80 temperatūroje ~8 valandas (jei 12mm dešrelės). > > Pbaigai: labai patiko "nekaltas pasakymas" darykit daug. > Realiai. > > > Matau, kad parašiau ne į vakuumą, tai va kuris receptas mane įkvėpė: https://www.youtube.com/watch?v=bCR9oOOQixw