Tema: Re: Pyvčikai
Autorius: Lapinas
Data: 2020-12-19 21:05:06
"Lapinas" <vkh710@gmail.com> wrote in message 
news:rrlgke$ji2$1@news.omnitel.net...
> Receptas ne mano, bet jau kuris laikas propaguoju ir noriu pasidalinti.
>
> Malta jautiena 1,6 kg
> 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
> pipirų malu iš akies ant viršaus, tai bbž kiek
> NEINZ salsa chili kečiupiuko ~100ml. (kitą kartą nedėsiu)
> 4 valgomuosius šaukštus Santa Maria Hot Pepper Sauce
>
> Svarbiausia pripjaustyt Jalapeno pipirų
> nudoju Anira, ką gaunu IKI.
>
> Smulkiai, pabrėžiu: smulkiai prismulkinam jalapeno. Akščiau rašytam 
> kiekiui - dvi saujos mažai. Geriau - trys.
> O realiai pagal skonį, žalią jautieną ragaujam ir sprendžiam. Jei 
> pripjaustysit per stambiai - nesigaus sklandžiai išspausti dešrelių.
>
> Iš gauto mišinio formuojam dešreles.
>
> Aš naudoju konditerinį švirkštą su 12mm antgaliu. Bandžiau Čumako kečiupo 
> maišelį su jo angaliu, nu nelabai. stringa, veliasi: skausmas ir kančia. 
> Po daugelio bandymų 10-12mm pats tas.
>
> Spaudžiam dešreles ant orkaitės grotelių užtiestų kepimo popieriumi: 
> grotelės nurodo kryptį ir viskas gaunas liuks. Jeigu išsikraipo, iki 
> vytinimo pataisome rankomis.
>
> Nu ir po to etapas, kur nieko daryti nereikia:
> džioviname orkaitėje 50-80 temperatūroje ~8 valandas (jei 12mm dešrelės).
>
> Pbaigai: labai patiko "nekaltas pasakymas" darykit daug.
> Realiai.
>
>
>

Matau, kad parašiau ne į vakuumą, tai va kuris receptas mane įkvėpė:
https://www.youtube.com/watch?v=bCR9oOOQixw