"netas" <a@aa.aa> wrote in message news:i0varr$15r$1@trimpas.omnitel.net... > pamačiau anądien mėsainį ir kilo klausimas: kodėl tai vadinama nesveiku > maistu? Mėsytė, daržovės, bulkutė. Bet tai beveik tas pat kaip tradicinė > pietų porcija: kotletas, salotos, bulvytė. Druskos visur panašiai, riebalų > situacija ko gero kotlete blogesnė, kas dar? Gal ir kotletus valgyt > nesveika? Didele konkurencija kitiems, tai matyt is cia ir sklinda tas spekuliacines kritikos kvapelis :) Cia ju oficialiai skelbiami produktu ingradientai: http://nutrition.mcdonalds.com/nutritionexchange/ingredientslist.pdf Kotletuko sudetis: "100% Beef Patty: 100% pure USDA inspected beef; no fillers, no extenders. Prepared with grill seasoning (salt, black pepper)." Taigi, jokiu gliutomatu. Pats kotletas is skonio jauciasi yra liesas. Taigi, gaunam lygiai ta pati kaip ir valgytumem geroje kavineje kotleta su darzovem, uzsikasdami bulkute. Gaunam lygiai ta pati, iskaitant tas pacias kalorijas. Galima butu juos itarti apgaudinejimu: nors oficialiai skonio stiprikliai neieina i receptura, bet gal deda neoficialiai, kad skaniau butu, daugiau pirktu? Tuos gliutomatus laboratorijoje galima butu aptikti, ir tada butu garsus kaltinimai ta tema, bet nieko panasaus neradau, tik pilna tokiu neaiskiu, spekuliaciniu kaltinimu nekokybiska jautiena, atseit atlieku visokiausiu gal but prideda.. Nors, kai gerai valgai matosi ta liesa mesa :)