tai viena svarbiausiu ir paminejau. neparodyusiu parduotuviniu maistu daug be sio prriedo bet todel ir reik ziuret ka perki. paimk eiline vistos krutinele zalia - ir ta jau prisvirksta priedeliu... tad niekas ir nesako, kad visas parduotuvinis maistas jau nebera junk food. ir ypac tie pusiau paruosti. 0.5 B rašė: > natrio gliutamatas = skonio stiprikliai, tad paminėjai tik vieną argumentą. Parodyk man parduotuvinį mėsos produktą be šio priedo... > Tų pačių keptų bulvyčių kiekvienam restorane gali pavalgyt. > Gal ir buvo tai nelabai sveikas maistas palygint su tuo, ką valgėm prieš 20 metų, bet dabar jis jau labai normalus. > > "Herkus" <h@h.lt> wrote in message news:i0vdor$42s$1@trimpas.omnitel.net... >> sudetines dalys, tokie kaip skonio stiprikliai ir pan. ji daro nesveiku >> plius dideli karoliju kiekiai- natrio gliutamatas naikina sotumo jausma >> tai prikerti daugiau kaloriju, perdegintu riebalu daugiau nei naturaliai >> suvalgytum. >> taip, kad ta mesyte nera tokia nekalta kaip atrodo. >> >> >> netas rašė: >>> pamačiau anądien mėsainį ir kilo klausimas: kodėl tai vadinama nesveiku >>> maistu? Mėsytė, daržovės, bulkutė. Bet tai beveik tas pat kaip tradicinė >>> pietų porcija: kotletas, salotos, bulvytė. Druskos visur panašiai, >>> riebalų situacija ko gero kotlete blogesnė, kas dar? Gal ir kotletus >>> valgyt nesveika?