Tema: Re: apie pestininkus
Autorius: spakainas
Data: 2015-08-28 15:30:28
Aš pamenu kaip duoną pirkdavom sovietmečiu: visi kepaliukai pasenę ir 
pirštais nučiupinėti (net su pirštais įspaustom duobutėm, tikrinant 
šviežumą), polietileninių maišelių nebūdavo, kepaliukai suversti kaip 
pakliuvo.
Dabar bet kuriam prekybcentry nusipirkt dar šiltą, kvepiantį prancūzišką 
batoną - ne problema. Kiekvienam skyriuj žnyplės/polietileninės 
pirštinės ir krūva nemokamų maišelių. Ta pati palangos duona - ne vieną 
kartą pamenu radau viduj druskos gabalų ištirpusių (turbūt druską 
naudodavo gyvulinę, tokią pat kur karvėm duoda laižyt). jau nekalbant 
kad ir pats tos duonos skonis net ir šviešios, tai toks abejotinas. 
Dabar pilna skanesnių. Neįsivaizduoju kaip galima sakyt, kad tada buvo 
skaniau. Kad neturėjom ką valgyt, pusbadžiu gyvenom ir dėl to net juoda 
duona burnoj tiesiog tirpo - tai jos skanesne nė kiek nepadaro.

> Pvz, pasiulyk man kas kepa palangos duona, ta kur dar silta nusiperki su
> traskia plutele sonuose?