Aš pamenu kaip duoną pirkdavom sovietmečiu: visi kepaliukai pasenę ir pirštais nučiupinėti (net su pirštais įspaustom duobutėm, tikrinant šviežumą), polietileninių maišelių nebūdavo, kepaliukai suversti kaip pakliuvo. Dabar bet kuriam prekybcentry nusipirkt dar šiltą, kvepiantį prancūzišką batoną - ne problema. Kiekvienam skyriuj žnyplės/polietileninės pirštinės ir krūva nemokamų maišelių. Ta pati palangos duona - ne vieną kartą pamenu radau viduj druskos gabalų ištirpusių (turbūt druską naudodavo gyvulinę, tokią pat kur karvėm duoda laižyt). jau nekalbant kad ir pats tos duonos skonis net ir šviešios, tai toks abejotinas. Dabar pilna skanesnių. Neįsivaizduoju kaip galima sakyt, kad tada buvo skaniau. Kad neturėjom ką valgyt, pusbadžiu gyvenom ir dėl to net juoda duona burnoj tiesiog tirpo - tai jos skanesne nė kiek nepadaro. > Pvz, pasiulyk man kas kepa palangos duona, ta kur dar silta nusiperki su > traskia plutele sonuose?