Tema: Re: apie pestininkus
Autorius: reples
Data: 2015-08-28 18:17:26
2015-08-28 15:28, spakainas rašė:
> Aš pamenu kaip duoną pirkdavom sovietmečiu: visi kepaliukai pasenę ir
> pirštais nučiupinėti (net su pirštais įspaustom duobutėm, tikrinant
> šviežumą), polietileninių maišelių nebūdavo, kepaliukai suversti kaip
> pakliuvo.
> Dabar bet kuriam prekybcentry nusipirkt dar šiltą, kvepiantį prancūzišką
> batoną - ne problema. Kiekvienam skyriuj žnyplės/polietileninės
> pirštinės ir krūva nemokamų maišelių.

Kur sudėti nesupakuoti kepiniai, juos ir dabar pačiupinėja, nes kai kam 
būtinai reikia patikrinti šviežumą plikom rankom (aišku neplautom).

  Ta pati palangos duona - ne vieną
> kartą pamenu radau viduj druskos gabalų ištirpusių (turbūt druską
> naudodavo gyvulinę, tokią pat kur karvėm duoda laižyt). jau nekalbant
> kad ir pats tos duonos skonis net ir šviešios, tai toks abejotinas.
> Dabar pilna skanesnių.

Dėl skonio ginčytis neverta.

Neįsivaizduoju kaip galima sakyt, kad tada buvo
> skaniau. Kad neturėjom ką valgyt, pusbadžiu gyvenom ir dėl to net juoda
> duona burnoj tiesiog tirpo - tai jos skanesne nė kiek nepadaro.
>
>> Pvz, pasiulyk man kas kepa palangos duona, ta kur dar silta nusiperki su
>> traskia plutele sonuose?