2015-08-28 15:28, spakainas rašė: > Aš pamenu kaip duoną pirkdavom sovietmečiu: visi kepaliukai pasenę ir > pirštais nučiupinėti (net su pirštais įspaustom duobutėm, tikrinant > šviežumą), polietileninių maišelių nebūdavo, kepaliukai suversti kaip > pakliuvo. > Dabar bet kuriam prekybcentry nusipirkt dar šiltą, kvepiantį prancūzišką > batoną - ne problema. Kiekvienam skyriuj žnyplės/polietileninės > pirštinės ir krūva nemokamų maišelių. Kur sudėti nesupakuoti kepiniai, juos ir dabar pačiupinėja, nes kai kam būtinai reikia patikrinti šviežumą plikom rankom (aišku neplautom). Ta pati palangos duona - ne vieną > kartą pamenu radau viduj druskos gabalų ištirpusių (turbūt druską > naudodavo gyvulinę, tokią pat kur karvėm duoda laižyt). jau nekalbant > kad ir pats tos duonos skonis net ir šviešios, tai toks abejotinas. > Dabar pilna skanesnių. Dėl skonio ginčytis neverta. Neįsivaizduoju kaip galima sakyt, kad tada buvo > skaniau. Kad neturėjom ką valgyt, pusbadžiu gyvenom ir dėl to net juoda > duona burnoj tiesiog tirpo - tai jos skanesne nė kiek nepadaro. > >> Pvz, pasiulyk man kas kepa palangos duona, ta kur dar silta nusiperki su >> traskia plutele sonuose?